Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA cauta solutii pentru prevenirea pestei porcine africane

ansvsa-cauta-solutii-pentru-prevenirea-pestei-porcine-africane

Presedintele agentiei, Andrei Butnaru, a avertizat ca epidemia a ajuns aproape de granitele tarii si se impun masuri urgente pentru a se evita cazurile de imbolnaviri.


In cursul discutiilor purtate in cadrul comisiei pntru Agricultura de la Camera Deputatilor, seful ANSVSA a precizat ca „suntem la ora actuala o tara indemna de pesta porcina africana, dar este foarte aproape de granita Romaniei, in Ucraina. Speram sa gasim solutii ca sa nu ajunga in Romania. Avem deja niste masuri luate impreuna cu Ministerul Mediului pentru extractia porcilor mistreti care sunt principalii vectori ai pestei porcine africane si vom incerca in continuare sa luam toate masurile care ne stau in putinta ca sa evitam aparitia acestei boli pe teritoriul tarii noastre”, a spus Butaru.
 
In acest context, presedintele Comisiei de agricultura, Nini Sapunaru, a afirmat pericolul cel mai mare in cazul aparitiei acestei boli pe teritoriul Romaniei este unul economic pentru ca Romania nu va mai putea exporta carne de porc.
 
„Nu exista vaccin pentru pesta porcina africana, ea duce la moartea animalului insa nu avem probleme la populatiile de porci din crescatorii. Exista insa un risc din punct de vedere economic. De 8 ani nu am putut exporta porci vii pentru ca vaccinam pe pesta porcina clasica si acum cand ar trebui sa avem o situatie de respiro, sa rezistam la conditiile conflictuale si concurentiale din piata comuna. Noi nu suntem pe deplin in piata comuna, cel putin pe partea de porci vii, dar ganditi-va ca am putea exporta foarte bine pentru ca la ora actuala avem cel mai mic pret la porcii in viu din Uniunea Europeana, pe o piata pe care noi nu o acoperim decat 45%. Acesta este pericolul economic al pestei porcine africane, nu pentru sanatatea animalelor care se vand pe piata”, a spus Sapunaru.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h

In opinia acestuia, una dintre masuri ar viza tinerea sub control a populatiei de mistreti de-a lungul Dunarii, care este de fapt principalul vector de raspandire a bolii.
 
„Daca se face un cordon sanitar si se tine sub control populatia de mistreti de-a lungul Dunarii, la frontiere cu Ucraina si Moldova, eventual discutii cu medicii veterinari din Republica Moldova pentru a face niste controale preventive, cred ca s-ar rezolva problema mult mai bine”, a explicat Nini Sapunaru.
 
Serviciile veterinare din Romania sunt din toamna anului trecut in alerta maxima, din cauza aparitiei pestei porcine africane in apropierea granitelor tarii, fiind luate luate toate masurile obligatorii pentru aceasta boala. ANSVSA monitorizeaza boala din anul 2012.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton