Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bilantul la zi al pagubelor provocate de pesta porcina africana
Specialistii veterinari reamintesc ca orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar sau DSVSA judeteana, iar pentru a impiedica raspandirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, in timp ce proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie.
In total au fost eliminati 360.800 de porci afectati de boala, iar autoritatea veterinara anunta ca pana la aceasta data au fost despagubiti 7.862 de proprietari, valoarea totala a platilor fiind de 190,11 milioane de lei.
Prin aplicarea masurilor de combatere a bolii au fost stinse pana la aceasta data 5 focare in judetul Satu Mare, iar unitatea de procesare a carnii apartinand societatii S.C. Carniprod SRL si-a reluat activitatea, in data de 14 august 2018.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Conform datelor ANSVSA, cele mai multe focare sunt in continuare judetele Tulcea - 570, dintre care 5 focare la exploatatii comerciale, un focar la o exploatatie de tip A si 74 de cazuri la mistreti, in Ialomita - 125 de focare in gospodariile populatiei si 33 de cazuri la mistreti, in Braila - 109 de focare, dintre care 9 focare la exploatatii comerciale si un caz la mistreti, in Calarasi - 88 de focare, unul la o exploatatie comerciala si 22 cazuri la mistreti, iar in Constanta - 86 de focare in gospodariile populatiei si trei cazuri la mistreti.
Prezenta virusului in tara noastra a fost semnalata pentru prima oara pe 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare. Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante.
ANSVSA solicita in continuare sprijinul si intelegerea cetatenilor pentru respectarea acestor masuri, avand in vedere gravitatea bolii si consecintele economice grave generate de aparitia ei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora