Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de ovine nu se grabesc sa-si inscrie animalele in registrul genealogic al raselor

crescatorii-de-ovine-nu-se-grabesc-sa-si-inscrie-animalele-in-registrul-genealogic-al-raselor

In cazul in care animalele nu sunt intregistrate in acest document, fermierii nu pot beneficia de sprijinul cuplat.


Recent, presedintele asociatiei ProOvis, Ioan Campean a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca foarte putini crescatori de ovine sunt eligibili la acest moment pentru a primi sprijinul cuplat in anul 20016, intrucat nu si-au inscris inca animalele in registrul genealogic al raselor, conditie obligatorie pentru obtinerea acestui sprijin.
 
Conform delaratiilor sale, la acest moment sunt inscrise doar 200.000 de animale in registre, in timp ce pentru romania, comisia europeana plateste sprijinul cuplat de 7 euro pe cap de animal, pentru 3,5 milioane de ovine.
 
In cadrul aceleiasi emisiuni, reprezentantul crescatorilor de ovine a dat si o explicatie pentru acest fenomen. Acesta a declarat ca „.am cerut domnului ministru al agriculturii și anul trecut ne-a dat un ajutor de minimis pentru ca fermierii să cumpere berbeci. Statul trebuie să subvenționeze cumpărarea de berbeci. Să ne dea o sumă și anul ăsta, altfel nu putem face ameliorarea raselor. Se primesc 7 euro pe cap de oaie, sprijin cuplat. Astăzi sunt înscrise 200.000 de oi în registrele genealogice și sprijinul cuplat se dă pentru 3,5 milioane de capete de oi. De la anul, cine nu are oile înscrise în registrele genealogice, nu mai primește subvenția asta. Cum ajungem noi la anul la 3,5 milioane de oi înscrise în registrele genealogice? Nu suntem pregătiți, nu am cumpărat berbeci, nu am primit bani să cumpărăm, nu s-au făcut monte. Dacă s-ar fi întâmplat așa, ar fi crescut numărul oilor din registre, că ar fi avut fermierii berbeci cu certificate de origine”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a mai precizat ca si ajutorul national tranzitoriu acordat crescatorilor de ovine scade de la an la an, ajungand de la 38 de lei pe cap de animal in anul 2013, la 28 de lei anul trecut, si urmand ca anul acesta, ajutorul sa fie in jur de 24 de lei pe cap de animal.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016