Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea ecologica a animalelor

cresterea-ecologica-a-animalelor

Una dintre normele agriculturii ecologice este aceea de a mentine sanatatea si bunastarea animalelor, atat prin ingrijirea de nevoile specifice fiecarei specii, cat si printr-un bun management.


Sanatatea animalelor, ca si in cazul culturilor plantelor ecologice, se mentine, pe cat posibil, prin evitarea administrarii de produse sintetice, ca de exemplu antibiotice sau furaje chimice.

Prin crestere ecologica a animalelor intelegem o crestere naturala, fara stres, intr-un decor cat mai confortabil, in concordanta cu nevoile naturale ale acestora.

In primul rand, pentru o crestere ecologica prospera a animalelor, rasa trebuie aleasa in asa fel incat sa se adapteze la conditiile locale, sa fie rezistenta la boli. Este important ca rasele si speciile autohtone, potrivite pentru mediul in care este amplasata ferma, sa aiba prioritate.

Riscul de boli se previne prin anumite masuri caracteristice. Prin administrarea furajelor de calitate superioara si prin pasunatul controlat, animalele isi creeaza un sistem imunitar natural. Importanta in prevenirea bolilor este si pastrarea densitatii corespunzatoare a animalelor atat in aer liber, pe pasuni, cat si in adaposturi, dar si mentinerea igienei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Interzicerea legarii permanente sau a izolarii animalelor, limitarea timpului de transport, pasunatul corespunzator, accesul permanent la aer liber constituie cateva principii importante in cresterea ecologica a animalelor.

In cazul ranirii sau imbolnavirii animalelor, fermierul trebuie sa ia masuri in cel mai scurt timp, pentru ca durerea animalului sa nu persiste.

Agricultura ecologica propune anumite tratamente cum ar fi homeopatia - un tratament alternativ care foloseste doze mult diluate de agenti care produc simptome similare cu agentii ce cauzeaza bolile, stimuland organismul sa se auto-protejeze de boli - sau fitoterapia – tratamente din plante sau extracte din plante.

Atunci cand metodele alternative nu dau rezultate, se poate folosi tratamentul veterinar uzual, pentru a indeparta suferinta animalului. Acest lucru este punctat in Regulamentul UE al agriculturii ecologice dupa cum urmeaza: "Bolile trebuie tratate imediat pentru evitarea suferintei animalului, preparatele medicinale veterinare alopatice sintetizate chimic inclusiv antibioticele pot fi folosite acolo unde este necesar si in conditii stricte, atunci cand folosirea produselor fitoterapeutice, homeopatice sau a altor produse este inadecvata. In astfel de cazuri particulare, trebuie definite restrictii specifice legate de cursul tratamentului si perioadele de asteptare."

Agricultura ecologica sustine faptul ca suferinta animalelor trebuie sa fie minima pe parcursul vietii acestora, din acest motiv si metodele de sacrificare trebuie sa fie fara durere si cat mai rapide posibil.


Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016