Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De luni, pasunatul animalelor pe terenurile agricole este interzis

de-luni-pasunatul-animalelor-pe-terenurile-agricole-este-interzis

Interdictia este prevazuta in noua Lege a vanatorii si afecteaza in mod special crescatorii de animale aflati cu oile in transhumanta.


Luni, 24 aprilie, este ultima zi in care mai este permisa pasunarea animalelor domestice pe terenurile agricole, dupa cum reiese din Legea vanatorii. Normativul afecteaza in primul rand turmele de oi care urmeaza sa urce la munte si reglementeaza inclusiv numarul de caini care pot insoti o turma.
 
La sfarsitul anului trecut, Guvernul Ciolos a prelungit, prin ordonanta de urgenta, suspendarea prevederilor unui articol din Legea vanatorii, pentru a permite pasunatul animalelor domestice in terenul agricol, dar numai in perioada 6 decembrie 2016 - 24 aprilie 2017. Este vorba despre suspendarea „pana la 25 aprilie 2017” a Art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006.
 
Interdictia poate duce la diminuarea efectivelor de animale, din cauza bolilor pe care le genereaza lipsa de miscare si de acces la surse de apa naturale, si la degenerarea genetica a populaţiilor de ovine supa cum apreciaza crescatorii de animale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 951 din 22 decembrie 2015, a fost aprobata de fostul Guvern cu mai multe modificari.
 
Una dintre acestea prevede „permiterea insotirii turmelor si cirezilor cu un numar de maximum 300 de animale de catre caini insotitori al caror numar este mai mare de 6 in zona de munte, de 4 in zona de deal si de 3 in zona de campie. Pentru fiecare pana la 100 de animale in plus numarul de caini se poate suplimenta cu cate un exemplar, indiferent de zona altitudinala, dar nu mai mult de 10 caini in zona de munte, 7 caini in zona de deal si 5 caini in zona de campie; turmele şi cirezile de animale mai pot fi insotite de maximum 2 caini intorcatori care au un semn distinctiv sub forma de crotaliu in ureche. Paza stanelor se poate asigura cu un numar nelimitat de caini care vor fi tinuti in tarc”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016