Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exporturile anuale de ovine din Romania in tarile arabe pot ajunge la 4,5 milioane de capete
Dintre acestea, doar in Iordania ar putea fi exportate un milion de ovine.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat saptamana aceasta ca Romania ar putea exporta peste 4,5 milioane de ovine in tarile arabe, din care un milion de ovine vor fi preluate de Iordania.
„Am vizitat recent un hub, intr-o zona din Iordania, unde vor fi pregatite milioane de ovine pentru export in tarile arabe din zona. Se estimeaza ca din Romania vor fi preluate un milion de ovine deoarece calitatatea acestora este foarte buna, fiind asimilata cu calitatea ovinelor din Iordania. In urma analizei efectuate reiese ca 4,5 milioane de ovine pot fi exportate anual din Romania, iar daca un milion pot pleca acum catre Iordania mai avem marja de export suficienta si pentru tarile arabe”, a explicat Irimescu.
Seful MADR a precizat ca la jumatatea lunii mai va veni intr-o vizita oficiala in Romania omologul sau din Arabia Saudita, urmand sa fie analizate anumite aspecte legate de exportul de ovine in tarile arabe. Acesta considera ca sectorul ovin din Romania poate contribui cu peste 500 de milioane de euro la comertul de produse agroalimentare.
„Consider ca sectorul ovin poate contribui cu jumatate de miliard de euro la exportul de produse agroalimentare romanesti. Intr-adevar anul trecut am iesit pe minus cu aproape 100 de milioane de euro, dupa ce in anii 2013 si 2014 am avut o balanta pozitiva pentru ca s-au exportat masiv cereale. Mi-as dori sa nu mai depindem de exportul de cereale si sa mergem pe produse cu valoare adaugata foarte mare. Una este sa exporti cereale cu 120-130 de euro pe tona si alta carne cu 1.500 — 3.000 de euro pe tona. Trebuie sa facem eforturi cat mai mari sa iesim pe pietele internationale”, a precizat Irimescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In opinia acestuia, deschiderea exportului de ovine pe tarile arabe ar putea contribui la cresterea pretului de vanzare a ovinelor vii, care in prezent in zona Sibiului este de 7 lei pe kilogram in viu, insa pentru a exista un avantaj pentru producatorii romani pretul ar trebui sa ajunga la cel putin 10 de lei pe kilogram in viu.
Autor:
Panait Elena
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora