Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii europeni solicita CE sa reduca presiunea asupra producatorilor de lapte

fermierii-europeni-solicita-ce-sa-reduca-presiunea-asupra-producatorilor-de-lapte

Copa-Cogeca a expediat astazi o scrisoare adresata Comisarului Dacian Ciolos si statelor membre, cerandu-i Comisiei Europene sa ia masuri in vederea reducerii presiunii resimtite de producatorii de lapte in ultimul an de cota a laptelui, permitandu-le sa profite de oportunitatile existente pe piata. De asemenea, fondurile obtinute prin intermediul taxei pe excedent trebuie sa fie pastrati in sector pentru a contribui la dezvoltarea acestuia.


In plus, trebuie sa dezbatem posibilitatile de solutionare a unei potentiale cresteri a volatilitatii preturilor, odata cu expirarea sistemului de cote in 2015. Scrisoarea a fost expediata in perspectiva viitoarei publicari a raportului Comisiei, in luna iunie.

Piata europeana a lactatelor este solida, iar cererea se afla in crestere, in special din directia economiilor emergente cum ar fi China si India, in care OCDE si FAO prevad o crestere a consumului de lactate cu aproximativ 30% in perspectiva 2021”, sustine Mansel Raymond, presedintele Grupului de lucru „Lapte si produse lactate” din cadrul Copa-Cogeca.

„Producatorii europeni de lactate trebuie sa poata valorifica aceste oportunitati si sa capete incredere in capacitatea industriei lactatelor de a genera profit” a mai declarat Raymond. Producatorii de lactate fac eforturi de a raspunde cererii tot mai mari de lactate la nivel global, dar se vad sanctionati. Fluxurile financiare ale fermelor de lactate incep, abia acum, sa isi revina, in urma puternicelor scaderi ale preturilor.
Copa-Cogeca cere, prin urmare, ca taxa pe excedent colectata in 2014/2015 sa fie redirectionata catre sector. Aceste fonduri trebuie pastrate in sectorul lactatelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Calculul adaptat al factorilor de corectie ai grasimii, in baza raportului din luna iunie, ar fi de asemenea o buna metoda de reducere a presiunii. In plus, volatilitatea preturilor ar putea creste pe viitor si trebuie stabilit felul in care putea sa ii facem fata, nepierzand din vedere realitatile pietei. Acest aspect a fost inclus si in documentul de pozitie privind evolutiile inregistrate in sectorul european al lactatelor, aprobat de Copa-Cogeca in aceasta saptamana.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016