Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Focare de gripa aviara, semnalate in sase judete

focare-de-gripa-aviara-semnalate-in-sase-judete

Pe teritoriul Romaniei, prezenta virusului influentei aviare la pasari domestice a fost confirmata in data de 30 decembrie a anului trecut, intr-o gopodarie din localitatea Pardina, judetul Tulcea.


Potrivit Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor, pana in prezent au fost identificate 12 focare de gripa aviara la pasari domestice in sase judeţe, iar pentru alte zece suspiciuni la pasari salbatice se asteapta rezultatele probelor trimise la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala.
 
Gripa aviara nu a fost depistata pana in prezent in exploatatii comerciale de pasari, carnea si ouale din unitatile autorizate fiind sigure pentru consum.
 
Prezenţa virusului influentei aviare la pasari domestice a fost confirmata in Romania la 30 decembrie 2016, intr-o gopodarie din localitatea Pardina, judetul Tulcea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ulterior au mai fost confirmate 11 focare de gripa aviara la pasari domestice, in sase judete, toate fiind in prezent active. Astfel, in judeţul Tulcea au fost confirmate patru focare, in localitatile Crisan, Periprava, C.A. Rosetti si Sulina, in judetul Prahova - doua focare in localitatile Loloiasca şi Balta Doamnei, in judetul Bacau - un focar in municipiul Bacau, in judeţul Brasov - un focar la Ucea de Jos, in judetul Mureş – un focar la Sancraiul de Mures si in judetul Constanta - doua focare in localitatea Almalau.
 
La confirmarea gripei aviare in Romania au murit sau au fost sacrificate 1.102 pasari, din diferite specii, printre care gaini, rate, gaste si bibilici.
 
La pasari salbatice, din 28 noiembrie 2016 si pana in prezent au fost confirmate 85 de cazuri, la rate salbatice, cormorani, egrete, pescarusi, garlite, lebede de vara si lebede de iarna.
 
Cazurile au fost inregistrate in Bucuresti (cinci) si judetele Constanta (42), Ialomita (2), Galati (11), Neamt, Bacau (cate 9), Giurgiu (3), Teleorman (2), Tulcea si Iasi (cate un caz).
 
De asemenea, au mai fost notificate 10 suspiciuni de influenta aviara la pasari salbatice pentru care se asteapta confirmarea din partea Laboratorului National de Referinta pentru Influenta Aviara - Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016