Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Importurile ilegale de porci vii, biosecuritatea scazuta si produsele din carne – principalele cauze ale pestei porcine africane

Un expert al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor s-a aflat in Romania, unde a prezentat rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum Spania, Portugalia si Lituania.
Factorii de risc cei mai importanti in cazul pestei porcine africane sunt importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc precum si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor, potrivit unei analize realizate de Jose Manuel Sanchez-Vizcaino, expert al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
Acesta a fost prezent in Romania, la o intalnire pe tema PPA la care au mai participat conducerea Autoritatii, specialisti din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala si reprezentanti ai asociatiilor din industria carnii de porc.
In cadrul intalnirii, profesorul spaniol a expus celor prezenti rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum: Spania, Portugalia si Lituania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Potrivit expertului, principalele probleme in controlul PPA sunt legate de faptul ca organismul animal nu produce anticorpi pentru neutralizare - motiv pentru care inca nu s-a gasit un vaccin - rezistenta mare la conditiile de mediu si variabilitate a genotipurilor mare (24 genotipuri).
De asemenea, semnele clinice ale animalelor infectate sunt asemanatoare cu cele ale altor boli, diagnosticul se poate pune doar in urma analizelor de laborator, iar contaminarea se face pe mai multe cai, respectiv prin insecte contaminate, resturi contaminate, animale purtatoare, conditii de biosecuritate nerespectate.
„Principalele probleme in ceea ce priveste PPA sunt fermele cu biosecuritate slaba, cu animale crescute in aer liber, cu posibilitate de miscare si in afara padocurilor, in curte, procesul de identificare a animalelor efectuat necorespunzator, ceea ce creeaza probleme in transabilitate, controlul scazut al miscarii animalelor si al dezinfectiei vehiculelor de transport”, arata analiza expertului Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
De asemenea, acesta sustine ca este nevoie de un program global de eradicare, schimbari in industria cresterii porcilor si solutii clare pentru miscarile din fermele comerciale.
Printre factorii de risc cei mai importanti au fost mentionati importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor. A fost subliniat faptul ca, in cazul bolilor care prezinta un pericol de raspandire prin intermediul animalelor salbatice, biosecuritatea reprezinta un instrument esential.
Acesta a fost prezent in Romania, la o intalnire pe tema PPA la care au mai participat conducerea Autoritatii, specialisti din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala si reprezentanti ai asociatiilor din industria carnii de porc.
In cadrul intalnirii, profesorul spaniol a expus celor prezenti rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum: Spania, Portugalia si Lituania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit expertului, principalele probleme in controlul PPA sunt legate de faptul ca organismul animal nu produce anticorpi pentru neutralizare - motiv pentru care inca nu s-a gasit un vaccin - rezistenta mare la conditiile de mediu si variabilitate a genotipurilor mare (24 genotipuri).
De asemenea, semnele clinice ale animalelor infectate sunt asemanatoare cu cele ale altor boli, diagnosticul se poate pune doar in urma analizelor de laborator, iar contaminarea se face pe mai multe cai, respectiv prin insecte contaminate, resturi contaminate, animale purtatoare, conditii de biosecuritate nerespectate.
„Principalele probleme in ceea ce priveste PPA sunt fermele cu biosecuritate slaba, cu animale crescute in aer liber, cu posibilitate de miscare si in afara padocurilor, in curte, procesul de identificare a animalelor efectuat necorespunzator, ceea ce creeaza probleme in transabilitate, controlul scazut al miscarii animalelor si al dezinfectiei vehiculelor de transport”, arata analiza expertului Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
De asemenea, acesta sustine ca este nevoie de un program global de eradicare, schimbari in industria cresterii porcilor si solutii clare pentru miscarile din fermele comerciale.
Printre factorii de risc cei mai importanti au fost mentionati importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor. A fost subliniat faptul ca, in cazul bolilor care prezinta un pericol de raspandire prin intermediul animalelor salbatice, biosecuritatea reprezinta un instrument esential.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe:
- » Uciderea porcilor pe o raza de 10 km in jurul marilor ferme, ceruta de crescatori
- » Pesta Porcina Africana se raspandeste din nou in Romania
- » Aproape 252 de milioane de lei, acordate ca despagubiri pentru pesta porcina africana
- » Numarul focarelor de pesta porcina africana s-a redus la 530
- » Restrictiile impuse de pesta porcina africana nu vor afecta vanzarea carnii de miel
Ultima ora
- » APIA: Cererile de plata pentru ajutorul privind cresterea animalelor, depuse pana la 29 ianuarie
- » Producatorii de carne de porc: Noi vindem cu 5 lei kilogramul
- » Dieta vacilor, schimbata protejarea atmosferei
- » Cresterea iepurilor de carne in microferme - avantaje, dezavantaje si costuri
- » Microferma de pasari- sursa unui venit suplimentar
Comentarii
0 comentarii