Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Importurile ilegale de porci vii, biosecuritatea scazuta si produsele din carne – principalele cauze ale pestei porcine africane
Un expert al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor s-a aflat in Romania, unde a prezentat rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum Spania, Portugalia si Lituania.
Acesta a fost prezent in Romania, la o intalnire pe tema PPA la care au mai participat conducerea Autoritatii, specialisti din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala si reprezentanti ai asociatiilor din industria carnii de porc.
In cadrul intalnirii, profesorul spaniol a expus celor prezenti rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum: Spania, Portugalia si Lituania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Potrivit expertului, principalele probleme in controlul PPA sunt legate de faptul ca organismul animal nu produce anticorpi pentru neutralizare - motiv pentru care inca nu s-a gasit un vaccin - rezistenta mare la conditiile de mediu si variabilitate a genotipurilor mare (24 genotipuri).
De asemenea, semnele clinice ale animalelor infectate sunt asemanatoare cu cele ale altor boli, diagnosticul se poate pune doar in urma analizelor de laborator, iar contaminarea se face pe mai multe cai, respectiv prin insecte contaminate, resturi contaminate, animale purtatoare, conditii de biosecuritate nerespectate.
„Principalele probleme in ceea ce priveste PPA sunt fermele cu biosecuritate slaba, cu animale crescute in aer liber, cu posibilitate de miscare si in afara padocurilor, in curte, procesul de identificare a animalelor efectuat necorespunzator, ceea ce creeaza probleme in transabilitate, controlul scazut al miscarii animalelor si al dezinfectiei vehiculelor de transport”, arata analiza expertului Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
De asemenea, acesta sustine ca este nevoie de un program global de eradicare, schimbari in industria cresterii porcilor si solutii clare pentru miscarile din fermele comerciale.
Printre factorii de risc cei mai importanti au fost mentionati importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor. A fost subliniat faptul ca, in cazul bolilor care prezinta un pericol de raspandire prin intermediul animalelor salbatice, biosecuritatea reprezinta un instrument esential.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura