Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Importurile ilegale de porci vii, biosecuritatea scazuta si produsele din carne – principalele cauze ale pestei porcine africane

importurile-ilegale-de-porci-vii-biosecuritatea-scazuta-si-produsele-din-carne-principalele-cauze-ale-pestei-porcine-africane

Un expert al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor s-a aflat in Romania, unde a prezentat rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum Spania, Portugalia si Lituania.


Factorii de risc cei mai importanti in cazul pestei porcine africane sunt importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc precum si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor, potrivit unei analize realizate de Jose Manuel Sanchez-Vizcaino, expert al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
 
Acesta a fost prezent in Romania, la o intalnire pe tema PPA la care au mai participat conducerea Autoritatii, specialisti din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala si reprezentanti ai asociatiilor din industria carnii de porc.
 
In cadrul intalnirii, profesorul spaniol a expus celor prezenti rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum: Spania, Portugalia si Lituania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit expertului, principalele probleme in controlul PPA sunt legate de faptul ca organismul animal nu produce anticorpi pentru neutralizare - motiv pentru care inca nu s-a gasit un vaccin - rezistenta mare la conditiile de mediu si variabilitate a genotipurilor mare (24 genotipuri).
 
De asemenea, semnele clinice ale animalelor infectate sunt asemanatoare cu cele ale altor boli, diagnosticul se poate pune doar in urma analizelor de laborator, iar contaminarea se face pe mai multe cai, respectiv prin insecte contaminate, resturi contaminate, animale purtatoare, conditii de biosecuritate nerespectate.
 
„Principalele probleme in ceea ce priveste PPA sunt fermele cu biosecuritate slaba, cu animale crescute in aer liber, cu posibilitate de miscare si in afara padocurilor, in curte, procesul de identificare a animalelor efectuat necorespunzator, ceea ce creeaza probleme in transabilitate, controlul scazut al miscarii animalelor si al dezinfectiei vehiculelor de transport”, arata analiza expertului Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
 
De asemenea, acesta sustine ca este nevoie de un program global de eradicare, schimbari in industria cresterii porcilor si solutii clare pentru miscarile din fermele comerciale.
 
Printre factorii de risc cei mai importanti au fost mentionati importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor. A fost subliniat faptul ca, in cazul bolilor care prezinta un pericol de raspandire prin intermediul animalelor salbatice, biosecuritatea reprezinta un instrument esential.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016