Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce conditii vor putea fermierii romani sa exporte bovine si ovine in Orientul Mijlociu

in-ce-conditii-vor-putea-fermierii-romani-sa-exporte-bovine-si-ovine-in-orientul-mijlociu

Aceste conditii le-au fost prezentate autoritatilor romane din domeniu in cadrul unei conferinte tematice care a avut loc zilele trecute in Iordania.


Zilele trecute, presedintele ANSVSA, Andrei Butaru, si Ioana Neghirla, reprezentantii ANSVSA in delegatia condusa de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, au participat la Conferinta Regionala pentru Orientul Mijlociu a Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor, organizata la Amman, in Regatul Hasemit al Iordaniei.
 
Tema conferintei a vizat aplicarea standardelor OIE privind zonarea si compartimentalizarea si a fost in consens cu proiectul Regatului Hasemit al Iordaniei de infiintare a primului centru de carantina pentru animale vii, in baza conceptului de zona libera de boli ale animalelor, cu respectarea conditiilor de bunastare a animalelor si a protectiei mediului.
 
Din acest centru, urmeaza ca tarile regionale sa importe animale, in conditiile utilizarii unor certificari sanitare veterinare unice si cu respectarea standardelor OIE.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest context, oficialii romani au purtat discutii atat cu reprezentantii tarii organizatoare, cat si cu reprezentanti ai unor state din Orientul Mijlociu, mari importatoare de animale vii, precum Egipt, Emiratele Arabe Unite, Irak, Kuwait, Oman, Arabia Saudita.
 
Discutiile bilaterale initiate in acest cadru vor continua pentru agrearea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, fie pentru deschiderea exporturilor din Romania in aceste state, fie pentru extinderea si diversificarea acestora. Principalul subiect a fost cel al realizarii exportului de ovine si bovine din Romania, chiar in cazul aparitiei unor focare de Blue Tongue, cu animale provenite din zone unde boala nu evolueaza, denumite zone libere de boala.
 
Delegatia romana a avut intalniri cu Akef Al Zoubi, ministrul Agriculturii Regatului Hasemit al Iordaniei, cu reprezentanti ai serviciilor veterinare iordaniene, dar si cu oameni de afaceri din statele din zona, interesate de importul de animale vii si produse ale acestora. La unele intalniri au fost prezenti si reprezentanti ai unor asociatii ale crescatorilor si exportatorilor romani de ovine.
 
Conferinta OIE s-a desfasurat sub patronajul primului ministru al Regatului Hasemit al Iordaniei, Abdullah Ensour, si a fost organizata de Ministerul Agriculturii din Iordania, in coordonare cu Fondul Regatului Hasemit al Iordaniei pentru Dezvoltarea regiunii Badia.
 
Potrivit datelor ANSVSA, compartimentalizarea reprezinta una sau mai multe unitati care functioneaza sub acelasi sistem de management al biosecuritatii si care este constituita dintr-o subpopulatie de animale cu un status de sanatate diferit, din punctul de vedere al unei boli anume sau al anumitor boli, pentru care au fost aplicate masurile de supraveghere, control si biosecuritate, pentru a putea fi comercializate pe plan international.
 
In ceea ce priveste zona sau regiunea, autoritatile veterinare afirma ca este vorba de partea clar delimitata a unei tari, in care exista o subpopulatie de animale cu un status de sanatate distinct sub aspectul unei anumite boli, pentru care este necesara supravegherea si unde au fost aplicate masuri de control si biosecuritate, pentru a putea participa la comertul international.
 
De asemenea, zonarea reprezinta una sau mai multe unitati care functioneaza sub acelasi sistem de management al biosecuritatii si care este constituita dintr-o sub-populatie de animale cu un status de sanatate diferit, din punctul de vedere al unei boli anume sau al anumitor boli, pentru care au fost aplicate masurile de supraveghere, control si biosecuritate, pentru a putea fi comercializate pe plan international. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton