Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordin ANSVSA: Vanzarea porcilor din gospodarii este interzisa

ordin-ansvsa-vanzarea-porcilor-din-gospodarii-este-interzisa

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a publicat un nou ordin pentru crescatorii de porci care detin animale pentru consum propriu.


Acesta contine o serie de reguli si interdictii, printre care mentiunea ca gospodarii nu au voie sa vanda porcii. Animalele trebuie declarate la Primarie, in Registrul Agricol.
 
ANSVSA a publicat pe site-ul propriu un ordin pentru aprobarea conditiilor si cerintelor de biosecuritate pentru exploatatiile de crestere a porcinelor. In prezent, documentul nu este in vigoare si are nevoie de publicarea in Monitorul Oficial pentru a fi aplicat in gospodarii.
 
In acest sens, explotatiile noncomerciale de porcine trebuie sa indeplineasca o serie de conditii si cerinte de biosecuritate. La aceasta categorie se incadreaza exploatatiile nonprofesionale de subzistenta, inregistrate in Sistemul National de Identificare si Inregistrare a Animalelor, detinute de persoane fizice, in care porcii sunt crescuti pentru ingrasare si sacrificate pentru consum familial.
 

Conditii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Gospodariile trebuie sa respecte urmatoarele conditii:
 
- porcinele detinute trebuie sa fie identificate individual, inregistrate in SNIIA
 
- exploatatia trebuie sa fie supusa controlului sanitar veterinar
 
- porcinele sa fie inregistrate in Registrul agricol la UAT-ul de care apartine exploatatia
 
- comercializarea porcinelor si a produselor provenite de la acestia este interzisa
 

Cerinte de biosecuritate in gospodarii

 
Noul ordin prevede ca porcinele trebuie sa fie cazate in adaposturi imprejmuite. In acest sens, se evita orice contact al porcinelor detinute de alte porcine din alte exploatii sau de animale salbatice.
 
In ceea ce priveste adaposturile de porcine, acestea trebuie sa fie construite astfel incat sa se efectueze usor curatenia si dezinfectia. De asemenea, gospodarii trebuie sa asigure conditii pentru spalarea si deinfectarea mainilor si incaltamintei la intrarea si iesirea din spatiile in care sunt tinute porcinele.
 
Acestia sunt obligati sa schimbe incaltamintea la intrarea si iesirea din spatiile in care sunt tinute porcinele. In plus, trebuie sa foloseasca o tavita cu dezinfectant pentru dezinfectia incaltamintei la intrarea in adapost.
 
Gospodarii trebuie sa se asigure ca:
 
- limiteaza accesul vizitatorilor in spatiile in care sunt tinute porcinele
 
- interzic accesul in spatiile cu porcine pentru minimum 48 de ore persoanelor care au avut contact cu mediul silvatic sau cu alti porci domestici din alte exploatatii de porcine, exceptie face doar personalul sanitar veterinar in vederea indeplinirii atributiilor de serviciu. Acestia vor fi echipati cu echipament de protectie si vor lua toate masurile necesare cu privire la evitarea difuzarii bolii de la o exploatatie la alta
 
- asigura imprejmuirea si protectia spatiilor in care sunt tinute furajele si asternutul acestora
 
- hranesc porcinele cu nutreturi vegetale numai dupa trecerea unei perioade de cel putin 30 de zile de la recoltare
 
- paiele pentru asternut se utilizeaza numai dupa trecerea unei perioade de cel putin 90 de zile de la recoltare
 
- resturile menajere care contin urme de carne/produse din carne de porc/mistret, si in special apa rezultata de la spalarea carnii de porc nu se administreaza in hrana porcilor
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016