Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de carne de porc: Noi vindem cu 5 lei kilogramul

producatorii-de-carne-de-porc-noi-vindem-cu-5-lei-kilogramul

Presedintele APCPR anunta ca producatorii de carne de porc din Romania vand cu aproximativ 5 lei kilogramul.


"Se observa ca piata romaneasca este una paralela, avem o piata oficiala, cea a fermelor comerciale inregistrate sanitar - veterinar si avem piata porcilor din gospodariile populatiei. Dintotdeauna a existat o diferenta majora de pret intre cele doua piete. Noi efectiv ne zbatem la limita profitabilitatii, avand in vedere ca vindem porcii in viu la poarta fermei cu 5,2 lei/kg. Pretul este cu 30% mai mic decat anul trecut in aceeasi perioada si cam tot cu 30% sub costul de productie. In acest moment mergem in pierdere", a spus Ioan Ladosi.
 
Pe de alta parte, el a subliniat ca piata micului gospodar este una extrem de activa si total necontrolata, iar porcul in viu se vinde in aceste locuri la preturi de 2-3 ori mai mari decat cele pe care le pot primi producatorii din industria carnii de porc.
 
"Spre deosebire de noi, piata aceasta paralela a micului gospodar este una extrem de activa si total necontrolata. In contextul actual, pretul la poarta micii gospodarii este undeva intre 12 -14 lei pe kilogram in viu, mai mult decat dublu. Aceasta chestiune este foarte usor explicabila pentru ca micul gospodar intra direct in negociere cu consumatorul final. Eu pot sa inteleg si cresterea preturilor la gospodariile populatiei, avand in vedere scumpirea cerealelor din acest an, dar trebuie sa avem mare grija si sa cumparam porc sau carne de porc de acolo unde avem certitudinea ca exista o certificare sanitar-veterinara si nu ne punem viata in pericol", a avertizat reprezentatul APCPR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sectorul comercial livreaza catre piata locala, in mod normal, in jur de 80.000 - 90.000 de porci pe saptamana, dar cifra aceasta este posibil sa creasca.
 
Acesta a precizat ca producatorii romani de carne de porc nu controleaza sub nicio forma pretul carnii din magazine, pentru ca nu exista un contact direct cu cumparatorul final, iar puterea de negociere este extrem de limitata fata de retailer.
 
"Noi vindem porcii catre abatoare si procesare si ele mai departe. Noi nu avem contact direct cu cumparatorul final, cu clientul. Din pacate nu noi facem pretul de la raft, nu il controlam sub nicio forma, iar puterea noastra de negociere este extrem de limitata fata de retailer, pentru ca traim niste vremuri in care Europa si mai ales Germania are supraproductie si in momentul in care vrem sa cerem ceva mai mult sa ajungem la limita supravietuirii ni se spune foarte clar si verde in fata: "Nu-ti convine pretul meu aduc din Germania". Noi nu putem asigura la ora actuala decat 30% din consumul intern de carne proaspata”, a mai spus presedintele APCPR.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016