Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania: Producatorii de carne de porc si pasare, aproape de faliment
Un comunicat al AFF arata ca producatorii de carne de porc si pasare din Romania sunt aproape de faliment! Motivul este simplu: preturile la energie.
"In numeroase cazuri, costul cu gazele naturale si electricitatea, pentru luna ianuarie 2022, se preconizeaza a fi de 6-7 ori mai mare decat in cazul lunii decembrie 2021, la un consum similar. In procesul de productie, gazele naturale sunt esentiale pentru unitatile din sectorul zootehnic, fiind necesara ventilarea spatiului si mentinerea unei temperaturi constante pentru purcei si pui", se precizeaza in comunicat.
Asociatia Forta Fermierilor apreciaza ca in prezent doar 25% din consumul de carne de porc proaspata mai provine din productia interna.
"Cu aceste majorari de pret, in sase luni vom ajunge la 100% consum de carne de porc din afara tarii, am fi singurul stat din UE care nu isi asigura nici macar un kilogram de carne din productia interna. In sectorul pasare, situatia este diferita, dar la fel de dramatica. Aici aveam singura zona de productie unde Romania isi acoperea din productia interna peste 90% din consum. In jumatate de an, aceasta performanta va fi istorie", subliniaza organizatia patronala in comunicat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Asociatia Forta Fermierilor atrage atentia ca daca nu se vor gasi solutii pentru ca producatorii romani de carne de pasare si porc sa plateasca facturi rezonabile pentru consumul de gaz si energie electrica, in acest an deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare va creste cu aproximativ o treime, la minimum 3 miliarde de euro.
Presedintele Asociatiei Forta Fermierilor, Vlad Macovei, a transmis companiilor de utilitati ca nu exista nicio justificare economica pentru majorarea intr-o singura luna a energiei de 6-7 ori.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora