Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Putem exporta porci vii, insa doar 40 la suta dintre ferme indeplinesc conditiile necesare

putem-exporta-porci-vii-insa-doar-40-la-suta-dintre-ferme-indeplinesc-conditiile-necesare

Principala conditie este ca porcii sa se afle timp de 3 luni in ferma comerciala din care sunt exportati, iar timp de o luna niciun un porc sa nu intre in ferma pana cand nu se fac exporturile.


Autoritatile si reprezentanti producatorilor din sectorul carnii sustin ca decizia cimisiei de specialitate de la Bruxelles, care a permis Romaniei sa reia exporturile de porci vii, reprezinta doar o batalie castigata, tara noastra avand de parcurs mai multe etape pana cand aceste exporturi vor putea fi efectuate la scara larga.
 
In prezent, doar 40 la suta dintre ferme indeplinesc conditiile impuse pentru a exporta porci vii. Principala conditie este ca porcii sa se afle timp de 3 luni in ferma comerciala din care sunt exportati, iar timp de o luna niciun un porc sa nu intre in ferma pana cand nu se fac exporturile.
 
De asemenea, trebuie sa existe un plan de supraveghere si de biosecuritate in ferma, sa se efectueze un control oficial de testare la 3 luni si un plan supraveghere a pestei porcine clasice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest sens, Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romani, sustine ca „anumite conditii precum acele 90 de zile in care sa fi fost animalul in ferma si 30 de zile in care sa nu fi intrat alt animal in ferma, cred ca sunt destul de greu de respectat de catre o mare parte din fermele comerciale din Romania. Asta inseamna ca fluxul de productie al porcilor sa fie total separat. Mai mult decat atat, se precizeaza in draft ca pe acele loturi destinate exporturilor sa fie luate probe de sange sa se dovedeasca ca animalele sunt libere de pesta. Este o chestiune complicata insa nu stim cine o sa acopere costurile si acest lucru trebuit lamurit. Consider ca fermele din Romania trebuie sa aiba aceleasi drepturi cu fermierii din UE. Am facut pasi importanti, dar va mai trece timp pana cand vom avea acea egalitate deplina”.
 
Presedintele ANSVSA, Radu Roatis, a declarat, la randul sau ca dupa obtinerea acordului de la Bruxelles, urmeaza notificarea Organizatiei Internationale pentru Sanatatea Animalelorm iar ridicarea restrictiei ar putea fi operata in luna mai a anului viitor.
 
„Dupa notificarea la OIE, votul prin care Romaniei i se vor ridica la nivel mondial aceste restrictii va fi in luna februarie, iar in mai s-ar putea publica rezolutia, conform calendarului. In acest moment, exportam porci vii in state terte precum Georgia si Albania, iar daca OIE ne ridica aceste restrictii avem contacte avansate de export cu carne de porc in Japonia si Coreea de Sud”, a precizat in acest sens seful ANSVSA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016