Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recomandari de la ANSVSA pentru crescatorii de animale
Ţinand cont de temperaturile ridicate peste media specifica zonei geografice anuntate pentru aceasta vara, conducerea ANSVSA atentioneaza crescatorii de animale si operatorii din domeniul alimentar ca au obligatia sa asigure animalelor conditii de protectie si bunastare.
Pentru protectia sanatatii animalelor, crescatorii au obligaţia sa asigure normele de protectie si bunastare a animalelor si a pasarilor crescute permanent in adaposturi inchise, prin respectarea densitatii, ventilatiei, temperaturii si a zooigienei la parametrii optimi. Totodata crescatorii trebuie sa asigure hrana in cantitati mai mici si in tainuri mai dese, iar apa sa fie asigurata la discretie.
Specialistii veterinari mai recomanda sa se evite pasunatul animalelor intre orele 10 - 16 cand temperaturile sunt toride, sa se amenajeze umbrare si sursa de apa la nivelul necesarului. Se impun, de asemenea, restrictii privind circulatia animalelor in timpul zilei, dotarea corespunzatoare a mijloacelor de transport, pentru a asigura confortul animalelor si evitarea rutelor lungi. Proprietarii de animale mai sunt obligati sa respecte normele de colectare şi distrugere a cadavrelor de animale si pasari moarte, precum si a dejecţiilor rezultate in exploatatiile cu animale.
Fermierii sunt rugati sa colaboreze permanent cu serviciile veterinare, pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si efectuarea actiunilor sanitare veterinare obligatorii prevazute in programul strategic, pentru aceasta perioada, sau actiuni de necesitate, (actiuni de supraveghere prin afluirea de probe pentru examene de laborator, vaccinari imunoprofilactice, tratamente antiparazitare, examinarea apei potabile, dezinfecţii, dezinsectii etc.)
De asemenea, ANSVSA recomanda cateva norme si conditii si in domeniul sanatatii publice. Acestea ar fi asigurarea spatiilor frigorifice si a temperaturilor adecvate pentru toate verigile lantului alimentar, respectarea conditiilor de manipulare, depozitare si transport a produselor de origine animala si non animala pe intreg traseul parcurs de la producere pana la consumator, in comformitate cu normele din domeniu, evitarea expunerii la vanzare a produselor de origine animala sau vegetala in locuri şi spatii care nu asigura temperaturile adecvate, precum si valorificarea unor produse alimentare perisabile in perioada zilei cand temperatura atmosferica este in exces.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Este interzisa sacrificrea animalelor in alte locuri decat abatoarele autorizate, cat şi al celor neinsotite de documente sanitare veterinare si se interzice comercializrea si punerea in consum a produselor alimentare care nu au fost verificate de serviciile de specialitate, iar certificarea calitatii si salubritatii alimentelor sa se va asigura numai prin buletine emise in urma examenelor de laborator.
Reprezentantii directiilor din teritoriu au nominalizat personal din cadrul serviciilor de specialitate de la nivelul judetean si in special de la circumscriptiile sanitare veterinare zonale, circumscriptiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, pentru monitorizarea si verificarea modului cum sunt respectate conditiile de protectie a sanatatii animalelor si a salubritatii produseor alimentare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora