Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou caz de antrax descoperit in Ungaria

un-nou-caz-de-antrax-descoperit-in-ungaria

Boala a fost identificata la o bovina sacrificata intr-o localitate din estul tarii, cazul neavand legatura cu cel dscoperit vineri.


Crescatorii de animale din Ungaria au motive de ingrijorare dupa ce un nou caz de antrax a fost descoperit la inceputul acestei sapatamani intr-o localitate din estul tarii. Boala a fost descoperita la o bovina sacrificata intr-o gospodarie din localitatea Heves, iar o persoana care a intrat in contact cu carnea animalului infectat este suspectata ca ar fi contractat virusul, prezentand simptome specifice bolii.
 
Anuntul a fost facut aseara de autoritatea veterniara din Ungaria, care a facut precizarea ca acest nou caz nu are legatura cu cel consemnat la finele saptamanii trecute, cand virusul care provoaca antrax a fost descoperit în carnea de vita congelata, într-o alta localitate din estul Ungariei, dupa ce doua vite au fost sacrificate ilegal la o ferma, iar animalale ar fi fost infestate dupa ce au pascut in zone contaminate.
 
In total sase persoane sunt suspectate ca s-au infectat cu antrax dupa ce au intrat in contact cu carnea contaminata, si se afla internate in spital sub supraveghere medicala.
 
Desi cele doua cazuri au fost semnalate la aproximativ 120 de kilometri de granita de vest a Romaniei, autoritatile de la noi nu au lansat niciun avertisment in aceasta privinta, semn ca nu exista deocamdata riscu ca boala sa se extinda si pe teritoriul Romaniei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Potrivit ANSVSA, antraxul este o boala mortala in majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputandu-se valorifica nimic data fiind rezistenta deosebita a sporilor si transmisibilitatea lor la om, prin manipularea cadavrelor sau a produselor provenite de la acestea.
 
Perioada medie de incubatie pentru antrax este de pana la 7 zile, dar poate dura 60 de zile sau mai mult pana la aparitia simptomatologiei. Simptomele depind de tipul de transmitere a infectiei. Alte simptome pot fi ganglioni limfatici mariti in apropiere de zona cu leziunea cutanata, febra, migrene si un sentiment de disconfort
 
Oamenii pot dezvolta patru tipuri de infectii cu antrax, mai precis antrax cutanat, printr-o leziune a pielii, antrax gastrointestinal, prin ingestia de alimente contaminat, antrax orofaringian in regiunea posterioara a cavitatii bucale, prin ingestie de alimente contaminate si antrax respirator, prin inhalarea sporilor. Dintre cele patru forme, antraxul respirator duce la deces cel mai frecvent.
 
In Romania, campania de vaccinare impotriva antraxului a demarat la inceputul lunii mai. Aceasta se desfasoara la nivel national, o data pe an, inainte ca animalele sa fie scoase la pasunat. Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele si ovinele, indiferent de sexul animalelor, dupa implinirea varstei de o luna. Vaccinarea este gratuita pentru proprietarii de animale, costul acestei actiuni fiind suportat de la bugetul de stat.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016