Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Pentru a adauga un anunt in Anunturi Gratuite trebuie sa fiti autentificat.
Daca nu aveti deja cont click aici pentru inregistrarea unui cont GRATUIT.

I N D I A - N E P A L


I N D I A   -   N E P A L DETALII

I N D I A - N E P A L

O calatorie de o frumusete magica, care incepe in orasul contrastelor New Delhi, continua intre munti si zei, cu spledorile mistice ale uner civilizatii milenare mai putin accesibile aproape de “Acoperisul Lumii”: Himalaya si se termina cu vizitarea “Triunghiul de Aur” al rafinatei culturi indiene, unde ne asteapta o minune a lumii moderne: Taj Mahal-ul.

Perioada: 29.09 – 12.10. 2009

ZIUA 1 / 29.09.2009 : BUCURESTI – NEW DELHI
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 08:45. Plecare spre Istanbul cu TK 1444 (10:45/12:10) si apoi spre New Delhi cu TK 1070 (18:45/03:10). Dupa sosire, intalnire cu reprezentantul local care dupa o primire traditionala si un « Swagat » calduros va insoti grupul pentru transfer la hotel. Cazare in New Delhi.
ZIUA 2 / 30.09.2009 : NEW DELHI
Mic dejun. Ziua incepe relaxant cu un tur al orasului vechi, cu o istorie care ne arunca cu mii de ani in trecut, construit pe malurile raului Yamunala la inceputul sec XVII, fosta capitala a Imperiului Mughal, astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Se viziteaza Chandani Chowk (Scuarul Argintului), odinioara centrul Delhi-ului, Dariba Kalan (Bazarul argintului), Kinari Bazaar, Paranthawalla Gali. Vizita continua apoi cu istoricul Fort Rosu (cel mai important monument al orasului) apoi Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in 1656. Turul de oras continua dupa-amiaza cu vizitarea orasului nou, construit de arhitectii englezi ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si edificii guvernamentale. Se viziteaza Qutab Minar (cel mai inalt minaret din India), Poarta Indiei – India Gate este un maiestuos arc inalt de 42 m (memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial), Parlamentul, Palatul Prezidential – Rashtrapati Bhawan, Memorialul Gandhi « parintele Natiunii » - Raj Ghat (locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi). Cina si cazare in New Delhi.
ZIUA 3 / 01.10.2009 : NEW DELHI – KATHMANDU / NEPAL
Mic dejun. Transfer la aeroportul international pentru zborul catre Kathmandu, capitala Nepalului, situata pe versantii sudici ai muntilor Himalaya. Dupa sosire transfer la hotel pentru cazare. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau alte activitati individuale. Cina intr-un local specific cu muzica si dansuri traditionale.
ZIUA 4 / 02.10.2009 : KATHMANDU – PATAN – BHAKTAPUR
Mic dejun. Excursie la Patan – oras stravechi situat la 5 km sud-est de Kathmandu. Diversitatea culturii medievale a permis atat hinduismului cat si budhismului sa transforme orasul Kathmandu intr-un oras al artelor frumoase, plin de temple hinduse si monumente budhiste. Se viziteaza Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindu din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul raului Bagmati in apropiere de cea mai mare stupa tibetana veche de 2500 de ani, numita stupa Bodhanath, de 36 m inaltime, care inchide valea estica, in apropierea a zeci de frumoase manastiri budhiste si comunitati tibetane infloritoare. Ziua continua cu o excursie la Bhaktapur – cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta si arhitectura medievala, declarat patrimoniu UNESCO. Se viziteaza Durbar Square in care ne va impresiona Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de ferestre, Templul Batsala, statuia Regelui Bhupatendra Mall si Templul Pasupatinath. Urmeaza apoi vizita unei alte «piatete» unde se remarca unul dintre cele mai inalte temple – pagoda: Templul Nyatapola si un templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. In urmatoarea « piateta » se poate admira Templul Dattatraya construit in anul 1427 din trunchiul unui singur copac. Intoarcere la Kathmandu pentru cina si cazare.
ZIUA 5 / 03.10.2009 : KATHMANDU
Mic dejun. Dimineata se porneste intr-un tur panoramic al orasului in care se viziteaza: Hanuman Dhoka sau Durbar Square – piata istorica cu palate elegante, gradini, case cu ferestre vechi si balcoane din lemn sculptat, temple vechi in forma de pagoda, locul in care sunt oficiate slujbele solemne de incoronare a regilor nepalezi; Templul Zeitei vii Kumari, care se afla in vecinatatea Palatului Hanuman Dhoka; Kasthmandap – monument construit din lemnul unui singur arbore si atribuit regelui Laxmi Narshinga; Templul Ashok Vinayek – templu mic, dar deosebit de important, cunoscut si sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganesh. Dupa amiaza, se viziteaza Chaitya Swayambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial) – unul dintre cele mai importante monumente budhiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat se spune cu cca 2000 de ani in urma; suprastructura sa este pictata pe toate cele 4 parti cu ochii lui Buddha. Cazare si cina in Khatmandu.
ZIUA 6 / 04.10.2009 : KATHMANDU – VARANASI
Mic dejun. Transfer la aeroport in traditionalul stil al serpasilor (traditie prin care se manifesta dragostea si respectul pentru cei care calatoresc spre Nepal: « Khada » este simbolul norocos pe care toti il vor primi ca simbol al dragostei si al faptului ca multe dintre dorinte pentru un viitor mai bun se vor indeplini).
Imbarcare pentru zborul catre Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume, vechi de peste 3000 de ani, unul dintre cele sapte orase sfinte ale religiei hinduse, cunoscut ca si orasul templelor. Dupa-amiaza, excursie la Sarnath, locul unde Budha a tinut prima sa predica dupa iluminare in “locul cu caprioare”. Se viziteaza Stupa Chaukandi (monument impunator din caramida rosie), Stupa Dhamek (cel mai important monument din regiune, Muzeul (cu o bogata colectie de sculpturi buddhiste), Mulagandha Kuti Vihar (unde sunt expuse fresce excelente realizate de celebrul pictor japonez Kosetsu Nosu dar si manuscrise budhiste unicat), Templul Bharat Mata (dedicat maternitatii) si coloana Ashoka (o stralucitoare coloana din piatra). Cazare si cina.
Optional: vizita la Dasaswamedh Ghat, aflata pe malul Gangelui, pentru a asista la « rugaciunea de seara », care incepe imediat dupa apus. « Spectacolul » este de neuitat, un spectacol de sunet (incantatii), si lumina (provenita de la lampile acelorasi credinciosi).
ZIUA 7 / 05.10.2009 : VARANASI – KHAJURAHO
Incursiune matinala cu barca pe fluviul sacru, Gange: rasaritul soarelui, clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neantrerupt fac din aceasta plimbare o experienta unica. Intoarcere la hotel pentru mic dejun, urmat de transfer la aeroport pentru zbor catre Khajuraho. Dupa sosire, transfer la hotel pentru check in. Continuam cu un tur panoramic al micii localitati Khajuraho, dar celebra prin complexul templelor hindu si jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistica si de creativitate, unica si cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Templele au fost construite intre anii 950-1050 de catre regii dinastiei Chandela si au devenit faimose pentru sculpturile murale cu o rara finete a detaliului, reprezentand scene din Kamasutra, scene care preamaresc viata in toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale au rezistat doar 22). Se vor vizita templele de vest si Lakshamana (cel mai bine conservat) si Kandariya Mahadeo, locul in care se desfasoara festivalul anual de dans. Cazare si cina Khajuraho.
ZIUA 8 / 06.10.2009 : KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA
Mic dejun. Plecare spre Jhansi pentru transfer cu trenul Shatabdi Expres catre Agra. Pe drum se viziteaza localitatea Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela : Jehandir Mahal (mausoleu construit in sec XVII pentru comemorarea Imparatului Jehangir), Raj Mahal, Templul Ram Raja si Chaturbhuj (construit pe o masiva platforma din piatra). Sosire la Agra in cursul serii, cazare si cina.
ZIUA 9 / 07.10.2009 : AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (260 km)
Vizita matinala pentru a surprinde in lumina rasaritului celebrul Taj Mahal, o adevarata bijuterie a artei islamice in India, una dintre capodoperele universale, definita ca fiind o « lacrima pe fata eternitatii ». Monumentul atesta dragostea eterna a unui barbat, respectiv Imparatul Shah Jahan, pentru iubita sa sotie, Mumtaz Mahal. Intoarcere la hotel pentru mic dejun si check-out. Vizita continua cu Fortul Agra - construit intr-un stil arhitectonic eclectic pe malul raului Yamuna. Pornim spre Jaipur capitala statului Rajasthan, cunoscut sub denumirea de « orasul roz », una din bijuteriile renumitului triunghi de aur « Delhi-Jaipur-Agra ». En-route vizita in Fatehpur Sikri (35 km fata de Agra) – capitala construita de Imparatul Moghul Akbar intre anii 1570-1585 si parasita apoi din cauza secetei. Astazi, fosta capitala este un exemplu bine prezervat de stil arhitectonic Mughal – o capodopera din marmura cu palatele si curtile sale. Sosire in Jaipur cazare si cina.
ZIUA 10 / 08.10.2009 : JAIPUR
Mic dejun. Zi dedicata uimitorului « oras roz ». Se viziteaza Fortul Amber, situat la aproximativ 11 km de Jaipur, fosta capitala a statului pana in 1728. Astazi ne vom simti ca niste regi, deoarece pastrand vechea traditie, vom urca dealul catre Fort Amber pe elefanti, asa cum membrii familiilor regale o faceau odinioara. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereti acoperiti de minunate picturi murale, pietre pretioase si oglinzi a fost construit de catre Man Singh I in 1592 si completat de catre descendentul sau, Jai Singh I. Urmeaza apoi turul panoramic al Jaipur-ului, cu vizita la Muzeul din Palatul Orasului – imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal si Observatorul Jantar Mnatar, cel mai mare si bine pastrat dintre cele 5 observatoare construite de celebrul astronom Maharaja Jai Singh. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Palatul Vanturilor - Hawa Mahal, renumit pentru cele aproximativ 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile sau sa urmareasca agitatia orasului fara a fi vazute. Cina si cazare.
ZIUA 11 / 09.10.2009 : JAIPUR – JODHPUR (330 km)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Jodhpur. Sosire in cursul dupa-amiezii cand vom vizita acest oras minunat ce etaleaza un amestec pitoresc de modern si traditional, care se reflecta in numeroasele sale palate, forturi si temple. Se viziteaza Fortul Mehrangarh cu palatele interioare magnifice si Jaswant Thada. Se mai viziteaza Turnul Ceasului si Palatul Umaid Bhawan, considerat a fi cea mai mare resedinta particulara din lume. Cina si cazare.
ZIUA 12 / 10.10.2009 : JODHPUR – RANAKPUR – UDAIPUR (265 km)
Mic dejun. Se pleaca cu autocarul spre Udaipur, cel mai pitoresc oras al Rejasthanului, considerat a fi « bijuteria » regatului Mewar condus de dinastia Sisodia timp de 1200 de ani. Rajasthan-ul este taramul superlativelor, unde totul este mai maret, mai frumos, mai incarcat de istorie. Maretia locului este accentuata de minunatele Palate ale lacului: Jag Niwas si Jag Mandir. Pe drumul spre Udaipur, se viziteaza complexul de temple jainiste de la Ronakpur, unul dintre cele mai mari si importante complexe de temple jain din India. Templul Chaumukha care nu este atat de mediatizat ca Taj Mahalul iti taie respiratia prin frumusetea sa; mai este numit si templul cu 4 fatade. Este templu principal, construit din marmura, are 29 de incaperi si 1440 de pilastri brodati in marmura, nici unul identic cu celalalt. Sosire in Udaipur dupa amiaza. Daca timpul permite, se va face o plimbare cu barca pe apele romanticului lac Pichola, pentru a admira apusul de soare. Cazare si cina Udaipur.
ZIUA 13 / 11.10.2009 : UDAIPUR – NEW DELHI
Mic dejun. Ziua incepe cu un tur al « orasului lacurilor », cum mai este denumit Udaipurul. Se viziteaza: Palatul Orasului (magnificul palat, cel mai mare complex din Rajasthan este construit din granit stralucitor
si marmura si se ridica maiestuos deasupra Lacului Pichola); vizita continua cu Saheliyon – Ki – Bari (gradina cu frumoase fantani, piscine cu lotusi si chioschiuri cu elefanti sculptati in marmura) si cu vizita la Templul Jagdish. Transfer catre aeroport pentru zbor spre Delhi. Sosire la Delhi, transfer la hotel pentru
cazare. Timp liber pentru activitati individuale si ultime cumparaturi. Urmeaza cina « Farewell Dinner » cu specialitati indiene. Dupa cina, transfer la hotel pentru odihna.
ZIUA 14 / 12.10.2009 : NEW DELHI – BUCURESTI
Transfer la aeroport pentru zbor spre Istanbul cu TK 1071 (04:20 / 08:45). Pana la zborul spre Bucuresti cu TK 1445 (16:55/18:20), se va organiza optional (contracost) un transfer in Istanbul.

TARIF: 870 EUR + 2590 USD / loc in camera dubla / Supliment single: 940 USD
( tariful este valabil pentru un grup minim de 20 de turisti )

TARIFUL INCLUDE :
- zbor cu compania Turkish Airlines ( TK ): Bucuresti –Delhi – Bucuresti
- zboruri cu companii national: Delhi – Kathmandu – Varanasi – Khajuraho – Udaipur – Delhi
- 14 cazari in hoteluri 5*/ 4*
- demipensiune: mic dejun in hotel + dejun sau cina in restaurante bune destinate turistilor, in India si Nepal
- 2 sticle apa minerala/pers/zi
- toate transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiective conform program
- conducator roman de grup
- ghizi locali

TARIFUL NU INCLUDE :
- taxe aeroport: zboruri intercontinentale cca EUR 200
- taxa viza India 240 RON se achita la agentie
- taxa viza Nepal 25 USD se achita individual la sosirea pe aeroport in Kathmandu
- bacsisuri: 55 USD/pers. pentru soferi si ghizi locali (se vor achita cel mai tarziu insotitorului de grup, la sosirea in India)
- asigurare medicala (incepand cu RON 29, functie de varsta)
- alte servicii decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi
- excursii optionale

ACTE NECESARE :
- pasaport valabil inca 6 luni de la data intoarcerii si 4 fotografii tip pasaport

CONDITII DE INSCRIERE :
- termen limita de inscriere: 01.08. 2009 cu plata unui avans min. de 50% din pretul excursiei
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII :
- conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si securitate in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

Anuntul a fost adaugat in...


DATE DE CONTACT

Nume prenume daltravel daltravel
Localitate Bucuresti
Judet Bucuresti
Telefon 0213197062
Fax 0213197063
Email contact@daltravel.ro
Web www.daltravel.ro

ALTE ANUNTURI adaugate de daltravel

Acest utilizator nu mai are alte anunturi adaugate!

Ultimele anunturi gratuite adaugate

Ventilator industrial pentru hale, ferme, sere și solariiCluj» Agricultura/Animale » Sere

Nr. vizualizari: 3877 Publicat la: 09 Mai 2024 11:31:00 Valabil pana la: 08-Jun-2024

Ventilator trifazic profesional pentru răcire aerului, cu grilaj și jaluzele incluse. Avantaje: - design atrăgător și care reduce pierderile de energie - palete proiectate pentru a da...

Ventilator pentru recircularea si destratificarea aeruluiCluj» Agricultura/Animale » Sere

Nr. vizualizari: 3720 Publicat la: 09 Mai 2024 11:25:01 Valabil pana la: 08-Jun-2024

Ideal pentru utilizarea în interiorul fermelor, serelor și solariilor, eficient în mișcarea aerului, silențios și rezistent la mediul umed și coroziv din interiorul acestor structuri....

Solar profesional tip gotic (8m / 9m / 10m)Cluj» Agricultura/Animale » Sere

Nr. vizualizari: 3958 Publicat la: 09 Mai 2024 11:21:24 Valabil pana la: 08-Jun-2024

Solarii profesionale de tip gotic cu prețuri începând de la 19€/mp. Solariile de tip gotic au: Latime: 8m / 9m / 10m Lungime: 10-100m Înălțime la coamă: 4,25m -...

Solar profesional tip tunel (latime 6m sau 8m)Cluj» Agricultura/Animale » Sere

Nr. vizualizari: 955 Publicat la: 09 Mai 2024 11:19:50 Valabil pana la: 08-Jun-2024

Solarii profesionale de tip tunel cu prețuri începând de la 13€/mp. Solariile de tip tunel au: Latime: 6m sau 8m Lungime 7,5m pana la 50m Inaltime la coama: 2,95m Inaltime la...


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016