Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Platile pe suprafata 2011-2012, dupa 16 octombrie

platile-pe-suprafata-2011-2012-dupa-16-octombrie

Din 16 octombrie, incep platile pentru suprafata, cu un avans de 42 de euro pe hectar. In total, suma alocata este de 400.000.000 euro, proveniti din fonduri europene. In decembrie, se vor face restul platilor de 500 de milioane de euro din bugetul comunitar, urmand ca din bugetul de stat sa se acorde inca 500 de milioane de euro.


"Iata inca o masura directa si pragmatica de sustinere a agriculturii in Romania si de a ne indeplini obiectivul pe termen mediu si lung, de a transforma Romania dintr-o tara importatoare de produse agroalimentare intr-una exportatoare. Si anul acesta, incepand cu 16 octombrie, va incepe plata subventiei pe suprafata, aproximativ 42 de euro pe hectar, iar din decembrie a doua parte, tocmai pentru ca agricultorii, fermierii sa aiba resursa necesara", a spus Emil Boc.

La randul sau, ministrul Agricultorii, Valeriu Tabara, a declarat ca numarul beneficiarilor acestor ajutoare financiare este de 1.080.000 de fermieri.

De asemenea, seful Executivului a anuntat ca, saptamana viitoare, cadastrul se va afla pe agenda Guvernului. "Implementarea unui astfel de program costa, intr-adevar. Cadastrul costa, dar este atat de necesar pentru rezolvarea problemelor proprietatii, pentru comasarea proprietatilor, pentru realizarea investitiilor in agricultura, iar anul 2012 nu poate trece fara ca acesta sa fie implementat. Asta inseamna realizarea cadastrului gratuit pentru populatie printr-un parteneriat public-privat pe care Guvernul il are in pregatire. Saptamana viitoare vom face primul pas in aceasta directie", a afirmat premierul.

Prioritati ale agriculturii pentru anul 2012: Cadstrul, irigatiile si depozitele de legume-fructe

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru anul 2012, Guvernul are de asemenea in vedere un program national pentru depozite de legume si fructe, Emil Boc precizand ca, in prezent, acestea acopera circa 20% din necesarul de depozitare.

In cadrul reuniunii de la Calarasi, seful Executivului a subliniat ca un "obiectiv strategic" al tarii noastre este ca Romania sa ajunga dintr-o tara importatoare de produse agroalimentare intr-una exportatoare, lucru pe care l-a reafirmat ieri, la inaugurarea fabricii de echipamente pentru irigatii Toro, din judetul Prahova.

"Obiectivul clar al tarii noastre este sa ne transformam dintr-o tara care astazi inca importa produse agroalimentare intr-una care exporta astfel de produse. Acesta este obiectivul strategic al tarii noastre. Cativa pasi in aceasta directie s-au facut, dar ei trebuie sa fie clar articulati", a spus Emil Boc.
 
Emil Boc a vorbit si despre necesitatea diminuarii suprafetelor de teren agricol nelucrate, sustinand ca, daca in anul 2005 existau in jur 2 milioane de hectare de teren agricol nelucrat, astazi sunt sub un milion.

"Nu ma bucura sa aud ca mai exista sute de mii de hectare agricole nelucrate, dar am spus doar partea plina a paharului ca s-a redus la sub un milion. Dar partea goala este ca mai exista sute de mii de hectare nelucrate. si cand te gandesti ca sunt tari care au o suprafata agricola foarte mica si se bat pentru fiecare centimetru de pamant sa si-l cultive, noi inca mai vorbim de sute de mii de hectare care sunt nelucrate. Aici este obiectivul Guvernului prin politicile pe care trebuie sa le promoveze (...) sa coboram in continuare suprafata nelucrata in Romania", a subliniat Boc.

Potrivit premierului, "cheia" diminuarii suprafetelor agricole nelucrate din 2005 pana in prezent se datoreaza si acordarii la timp a subventiilor, apreciind pragmatismul Ministerului Agriculturii de a acorda anul trecut la timp aceste subventii.

Boc a aratat importanta refacerii sistemelor de irigatii pentru sustinerea agriculturii. "Aici sunt doua lucruri pe care guvernul le porneste acum - canalul Siret-Baragan si canalul Dunare-Bucuresti, astfel incat Baraganul sa nu mai fie meteo-dependent in agricultura si sa avem aceste resurse de apa asigurate indiferent de evolutia meteo", a afirmat premierul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016