Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania poate exporta 5 mil tone de porumb

romania-poate-exporta-5-mil-tone-de-porumb

Romania ar putea exporta in jur de 5 milioane de tone de porumb din recolta anului 2011, estimata la aproximativ 11 milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale (MADR), Valeriu Tabara.


"Cred ca Romania va putea valorifica pe piata externa 5 milioane de tone de porumb pentru ca avem o recolta buna anul acesta. Piata mondiala este o piata buna in prezent, fiind pentru prima data cand pretul porumbului este mai mare decat cel al graului. Este bine pentru producatorii noştri sa mearga la export şi pentru Romania sa fie prezenta in piata mondiala", a precizat Valeriu Tabara, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat ca recolta de porumb boabe din 2011 va urca pana la 11 milioane de tone, din care circa 5-6 milioane de tone reprezinta consumul intern, iar diferenta ar putea fi valorificata pe piata externa.

"Estimez ca la porumb ne vom duce in acest an la 11 milioane de tone, cu circa doua milioane de tone peste recolta din 2010. Va fi o recolta buna in 2011, recoltatul merge bine la aceasta data, este uşor de depozitat şi fara costuri. Cred ca in mod sigur vom fi şi in 2011 in topul tarilor Uniunii Europene, din punct de vedere al productiei de porumb, probabil dupa Franta", a mentionat şeful MADR.

In 2010, Romania s-a situat pe primul loc din Uniunea Europeana (UE), dupa suprafata cultivata cu porumb cu 2,243 milioane hectare, ocupand insa locul doi, dupa Franta, la productie, din cauza unui randament inferior.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Anul trecut, Franta a detinut suprematia in privinta productiei de porumb cu 13,690 milioane tone, urmata de Romania cu 9,101 milioane tone, de Italia şi Ungaria cu 7,877 milioane tone, respectiv 7,410 milioane tone.

Cu toate acestea, randamentul la porumb realizat anul trecut in Romania, de 4.056 kg/ha, a fost mai mic decat al celorlalte state membre, exceptie facand doar Bulgaria, cu 3.920 kg/ha.

Vezi aici pretul porumbului in septembrie 2011

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016