Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Concluziile targului Saptamana Verde 2012: Folosirea eficienta a resurselor naturale, accesul la alimente si o mai buna organizare pentru a evita risipa de alimente
Folosirea eficienta a resurselor naturale, accesul la alimente si o mai buna organizare pentru a evita risipa sunt doar cateva concluzii ale Summitul Ministrilor Agriculturii organizat, sambata, la Berlin, in cadrul expozitiei „Saptamana Verde".
"Au fost discutate cateva probleme care converg. Pe de o parte s-a vorbit de o mai buna utilizare a resurselor naturale si a pietelor locale pentru ca nu este suficient sa produci in SUA si in Europa ca sa hranesti lumea in Africa sau in Asia, iar pe de alta parte s-a subliniat clar ca exista o cantitate suficienta de alimente ca sa hranim pe toata lumea, dar e o problema de acces la alimentele respective, dar si la capacitati de stocare si de distributie acolo unde ele lipsesc. De asemenea, este nevoie de o mai buna organizare si educatie pentru a evita risipa acolo unde exista abundenta. Chiar si in aceeasi tara nu toata lumea are acces la alimentatie, iar preturile sunt deja ridicate", a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, potrivit Agerpres.
Acesta a precizat ca in Romania exista inca resurse suficiente, daca analizam situatia terenurilor agricole necultivate. "Avem inca resurse, dar care inca nu sunt folosite suficient. Productia nu-i suficienta, daca nu avem organizare ca sa puteam avea si preturi bune la alimente", a precizat Ciolos.
Potrivit ministrului roman al Agriculturii, Valeriu Tabara, problemele ridicate in cadrul reuniunii ministrilor Agriculturii sunt de mare actualitate si vizeaza, in principal, competitia dintre alimente si productia de combustibil.
"Problemele ridicate se refera si la utilizarea biotehnologiilor in agricultura, dar si la producerea de energie regenerabila. Romania trebuie sa mearga pe cresterea productivitatii si marirea randamentelor pe hectar, iar biotehnologiile nu inseamna doar soiuri modificate genetic ci si rezistenta la boli si eliminarea pierderilor. Competitia dintre alimente si productia de combustibil ramane in continuarea o problema de rezolvat", a declarat sambata ministrul roman al Agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Directorul general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), Jose Graziano da Silva, considera ca securitatea alimentara trebuie sa ramana in continuare o prioritate a agendei politice la nivel global si national, iar comunitatea internationala trebuie sa gaseasca un echilibru intre nevoile de baza ale omenirii si exploatarea resurselor naturale ale pamantului.
"Productia si accesul la alimente sanatoase sunt factori decisivi pentru dezvoltarea durabila si prosperitate, in conditiile in care numarul persoanelor subnutrite se ridica la aproape un miliard de oameni", a spus José Graziano da Silva.
Potrivit participantilor la summit, agricultura ramane cheia pentru securitatea alimentara. Cele mai importante provocari vor fi abordate in opt domenii, respectiv cresterea productiei de alimente pe fondul degradarii solului, resursele limitate de apa proaspata, metode durabile de productie pentru protejarea resurselor, pierderile inregistrate de-a lungul lantului alimentar, valorificarea productiilor de alimente din fermele familiale, infrastructura si urbanizarea, utilizarea productiei agricole pentru bioenergie, inovatie si investitii pentru o gestionare durabila.
Peste 70 de ministri din intreaga lume au participat sambata la Summitul Ministrilor Agriculturii, organizat anual in timpul expozitiei Saptamana Verde de la Berlin, tema dezbatuta in 2012 vizand Securitatea alimentara prin crestere economica durabila – agricultura cu resurse naturale limitate. Summitul Ministrilor Agriculturii are loc in cadrul Forumului Global pentru Alimentatie si Agricultura (GFFA), desfasurat anual la Berlin, care ofera ministrilor agriculturii din intreaga lume o platforma, in scopul de a defini abordari comune pe problemele actuale ale omenirii.
Un studiu FAO, arata ca numarul persoanelor afectate de foamete s-a ridicat anul trecut la aproximativ 925 milioane, dintr-o populatie totala mondiala de aproximativ sapte miliarde de oameni.
Statisticile arata ca populatia mondiala va creste pana la un nivel de peste noua miliarde de oameni, pana in anul 2050.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
Idei de afaceri in agricultura