Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Agricultura ecologica

Dupa cum arata statisticile, conversia catre agricultura ecologica este greu de indeplinit, in toata partea de nord est a tarii, din lipsa de fonduri. Insa pentru agricultorii care reusesc sa-si treaca culturile in sistemul ecologic, profitul este garantat, prin exportul de produse ecologice pe pietele din Europa. Cu toate ca aceasta conversie ajunge sa fie destul de costisitoare, atrage din ce in ce mai multi adepti.
In Bacau, Directia Agricola are in evidenta o suprafata de 300 de hectare cultivate ecologic, si un numar de 140 de fermieri care practica agricultura ecologica avand culture de cimbru, castraveti, plante de nutret, porumb, floarea-soarelui, grau, rapita, orz, ovaz si cartofi. Din spusele agricultorilor “Este destul de greu sa faci si agricultura normala, ce sa mai zicem de cea ecologica. Sunt o serie de reguli ce trebuie respectate fiindca daunatorii sunt tot mai agresivi, temperaturile sunt ridicate si punctele slabe ale acestui sistem pot continua. Ca sa faci agricultura eco trebuie sa ai bani si in niciun caz nu poti sa mergi la piata sa vinzi un kilogram de rosii cu 10 lei cand cel de langa tine le da si cu 2 lei” .
Peste 500 de fermieri din Botosani sunt in perioada de conversie catre agricultura ecologica, iar “Dintre ei, doar 30 sunt certificati. Productia, in proportie covarsitoare, pleaca la export in Germania si alte tari vestice” declara Cristian Delibas, seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DDADR).
In Vaslui, numarul celor interesati de agricultura ecologica a crescut cu 27% fata de anul trecut. Acestia au optat pentru culturile ecologice de lucerna, legume, porumb, floarea-soarelui, vita de vie si pomi fructiferi. “In ultima perioada, agricultura 'eco' a inregistrat o evolutie. Avem in evidente 53 de operatori. Dintre ei, 44 sunt fermieri si 9 apicultori” sustine Gabriela Angheluta, consilier al Directiei Judetene pentru Agricultura.
Pentru a putea practica agricultura ecologica, fermierii sunt nevoiti sa se inregistreze intr-un registru special, pana in data de 31 mai.
In agricultura ecologica nu este permisa folosirea organismelor modificate genetic, a fertilizatorilor si a pesticidelor chimice, a stimulentilor si a regulatorilor de crestere, a hormonilor si a antibioticelor. Inainte ca produsele sa fie introduse pe piata sub marca de ‘produs ecologic’, cultura trebuie sa treaca printr-o perioada de conversie de cel putin 2 ani pentru culturile agricole si 3 ani pentru livezi si vii.
Sursa foto: www.sxc.hu
Peste 500 de fermieri din Botosani sunt in perioada de conversie catre agricultura ecologica, iar “Dintre ei, doar 30 sunt certificati. Productia, in proportie covarsitoare, pleaca la export in Germania si alte tari vestice” declara Cristian Delibas, seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DDADR).
In Vaslui, numarul celor interesati de agricultura ecologica a crescut cu 27% fata de anul trecut. Acestia au optat pentru culturile ecologice de lucerna, legume, porumb, floarea-soarelui, vita de vie si pomi fructiferi. “In ultima perioada, agricultura 'eco' a inregistrat o evolutie. Avem in evidente 53 de operatori. Dintre ei, 44 sunt fermieri si 9 apicultori” sustine Gabriela Angheluta, consilier al Directiei Judetene pentru Agricultura.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru a putea practica agricultura ecologica, fermierii sunt nevoiti sa se inregistreze intr-un registru special, pana in data de 31 mai.
In agricultura ecologica nu este permisa folosirea organismelor modificate genetic, a fertilizatorilor si a pesticidelor chimice, a stimulentilor si a regulatorilor de crestere, a hormonilor si a antibioticelor. Inainte ca produsele sa fie introduse pe piata sub marca de ‘produs ecologic’, cultura trebuie sa treaca printr-o perioada de conversie de cel putin 2 ani pentru culturile agricole si 3 ani pentru livezi si vii.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News