Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conversia catre agricultura ecologica ingreunata din lipsa de fonduri

conversia-catre-agricultura-ecologica-ingreunata-din-lipsa-de-fonduri

Dupa cum arata statisticile, conversia catre agricultura ecologica este greu de indeplinit, in toata partea de nord est a tarii, din lipsa de fonduri. Insa pentru agricultorii care reusesc sa-si treaca culturile in sistemul ecologic, profitul este garantat, prin exportul de produse ecologice pe pietele din Europa. Cu toate ca aceasta conversie ajunge sa fie destul de costisitoare, atrage din ce in ce mai multi adepti.


In Bacau, Directia Agricola are in evidenta o suprafata de 300 de hectare cultivate ecologic, si un numar de 140 de fermieri care practica agricultura ecologica avand culture de cimbru, castraveti, plante de nutret, porumb, floarea-soarelui, grau, rapita, orz, ovaz si cartofi. Din spusele agricultorilor “Este destul de greu sa faci si agricultura normala, ce sa mai zicem de cea ecologica. Sunt o serie de reguli ce trebuie respectate fiindca daunatorii sunt tot mai agresivi, temperaturile sunt ridicate si punctele slabe ale acestui sistem pot continua. Ca sa faci agricultura eco trebuie sa ai bani si in niciun caz nu poti sa mergi la piata sa vinzi un kilogram de rosii cu 10 lei cand cel de langa tine le da si cu 2 lei” .

Peste 500 de fermieri din Botosani sunt in perioada de conversie catre agricultura ecologica, iar “Dintre ei, doar 30 sunt certificati. Productia, in proportie covarsitoare, pleaca la export in Germania si alte tari vestice” declara Cristian Delibas, seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DDADR).

In Vaslui, numarul celor interesati de agricultura ecologica a crescut cu 27% fata de anul trecut. Acestia au optat pentru culturile ecologice de lucerna, legume, porumb, floarea-soarelui, vita de vie si pomi fructiferi. “In ultima perioada, agricultura 'eco' a inregistrat o evolutie. Avem in evidente 53 de operatori. Dintre ei, 44 sunt fermieri si 9 apicultori” sustine Gabriela Angheluta, consilier al Directiei Judetene pentru Agricultura.

Pentru a putea practica agricultura ecologica, fermierii sunt nevoiti sa se inregistreze intr-un registru special, pana in data de 31 mai.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In agricultura ecologica nu este permisa folosirea organismelor modificate genetic, a fertilizatorilor si a pesticidelor chimice, a stimulentilor si a regulatorilor de crestere, a hormonilor si a antibioticelor. Inainte ca produsele sa fie introduse pe piata sub marca de ‘produs ecologic’, cultura trebuie sa treaca printr-o perioada de conversie de cel putin 2 ani pentru culturile agricole si 3 ani pentru livezi si vii.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016