Cum identificam ouale ecologice?
Oul bio se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional. Aceste deosebiri reprezinta tot atatea calitati si motive de a consuma oua ecologice in loc de oua conventionale: gainile sunt hranite exclusiv cu furaje ecologice.
Furaje sunt cumparate de la producatori ecologici certificati in acest sens. Gainile nu primesc antibiotice sau vitamine sintetice, hrana lor nu contine niciun fel de substante chimice, pesticide, conservanti, aditivi, hormoni sau organisme modificate genetic.
Astfel, acestea nu sunt stresate si nici nu sunt fortate sa oua dupa exigentele unui program industrial, pasarile se bucura de mult spatiu, atat exterior cat si interior, sunt crescute la sol, in conditii de igiena si confort. De asemenea, au un continut mai redus de colesterol si concentratii mai mari din vitaminele A, D, E, K, B si Omega 3.
Rezultatul unui studiu realizat de Mother Earth News arata ca ouale de la gainile crescute afara, cu o alimentatie naturala, sunt mult mai sanatoase decat cele din „fabricile de oua“. Conform acestui studiu, realizat pe 14 ferme organice din SUA, ouale provenite de la gaini mai sanatoase sunt si ele mai sanatoase.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Mai exact, ele contin:
- 1/3 ori mai putin colesterol
- 1/4 ori mai putine grasimi saturate
- 2/3 ori mai multa vitamina A
- de 2 ori mai multi acizi grasi omega 3
- de 3 ori mai multa vitamina E
- de 7 ori mai mult beta caroten
Oul ecologic
Cifra marcata pe ou si langa codul de producator vorbeste despre sistemul in care oul respectiv a fost obtinut. Pe ambalajul oualor ecologice este trecuta cifra 0. Daca pasarile sunt crescute in aer liber, dar nu li se administreaza furaje ecologice, atunci langa codul de producator apare cifra 1.
Cresterea gainii la sol este marcata cu numarul 2, iar dezvoltarea gainilor ouatoare in baterii cu cifra 3. Ouale noastre sunt marcate fiecare cu codul punctului de lucru de unde provin. Exemplu: 0-RO-AG-018, insemnand oua produse in sistem de agricultura ecologica (marcaj 0), in Romania, judetul Arges, la ferma inregistrata cu numarul 018. Ouale ecologice de la fermele noastre sunt ambalate in caserole biodegradabile de 10 bucati, 6 bucati si in cofraje de 20 de bucati.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>