Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum pot fi identificate pe rafturi produsele ecologice contrafacute
Presedintele Asociatiei Bioagricultorilor din Romania Bioterra, Nagy Miklos, spune ca cel mai sigur este ca marfa sa fie cumparata direct de la producatori, iar in cauzl produselor cumparate din magazine, trebuie consultata atent eticheta.
Nagy Miklos, presedintele asociatiei. a exlicat cu aceasta ocazie ca un produs ecologic poate fi identificat prin trei elemente de pe eticheta, recomandand cumparatorilor sa le verifice de fiecare data pentru a nu achizitiona produse falsificate care ii pot pune in pericol.
„Pe orice eticheta de produs ecologic se gasesc, obligatoriu, trei elemente de identificare care certifica daca este bio. Astfel, avem sigla <
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Acesta a recomandat clientilor sa cumpere marfa direct de la producator sau chiar de la poarta acestuia, daca au posibilitatea.
„Orice producator bio are un certificat atestat care se emite anual. De asemenea, la orice produs bio se iau probe, se fac analize, iar rezultatul acestora poate fi solicitat. Nu trebuie avut incredere in nimeni, numai pe vorbe, ca este producator ecologic”, a mai spus presedintele Bioterra.
Fermierii care practica agricultura ecologica avertizeaza ca pe piata exista multe produse bio falsificate ale unor firme care vor sa profite de preturile mai mari practicate in acest domeniu.
„Medicii recunosc ca 60-70% dintre bolile prezente astazi provin dintr-o alimentatie proasta. Noi lucram sa punem pe masa oamenilor alimente sanatoase, oferim o alternativa pentru cei care vor sa traiasca sanatos. Cu ajutorul Ministerului Agriculturii avem o subventie mai mare, iar preturile produselor noastre sunt mai mari. Si atunci vin niste hoti in cautarea profitului si incearca sa falsifice produsele bio, care incep sa aiba din ce in ce mai mare cautare pe piata. Noi sesizam organele abilitate, Protectia Consumatorului, ii actionam in instanta, pentru a elimina acesti falsi producatori”, a mai spus Nagy Miklos.
Bioagricultorii au cerut Ministerului Agriculturii reducerea birocratiei, astfel incat sa nu fie obligati sa se reinscrie anual la directiile agricole, ci sa fie adoptat sistemul care functioneaza in celelalte tari ale UE, in care un fermier care practica agricultura ecologica se inscrie in sistem o singura data, la inceput.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.39 din 9 voturiUltima ora
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
- » Fonduri europene: Sprijin pentru exploatatiile pomicole
- » APIA: O noua subventie pentru cultura de porumb
- » UCPR: Producatorii autohtoni de carne de pui lucreaza la nivelul standardelor UE
Idei de afaceri in agricultura