Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: In viitorul apropiat produsele traditionale romanesti ar putea avea coltul lor rezervat in hypermarket-uri

daniel-constantin-in-viitorul-apropiat-produsele-traditionale-romanesti-ar-putea-avea-coltul-lor-rezervat-in-hypermarket-uri

Afirmatia a fost facuta in acest week-end, cand ministrul a vizitat targul de produse traditionale din zona Argesului, amenajat in curtea MADR, ocazie cu care au fost atestate si 20 de produe traditionale specifice zonei.


Asa cum anuntam saptamana trecuta, in acest week-end a avut loc in curtea Ministerului Agriculturii o noua editie a targului de produse traditionale romanesti, editie care a fost dedicata de aceasta data produselor din zona Argesului.
 
Ca de obicei, printre vizitatorii obisnuiti, sambata, targul a fost vizitat si de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care, cu aceasta ocazie, a inmanat unui numar de sase producatori prezenti la targ, atestatele pentru 20 de produse traditionale, printre care se numara si celebra tuica de Pitesti, denumita si Ochii lui Dobrin, sau Doi ochi Albastri.
 
Ministrul a precizat sambata ca targul este un eveniment pe care doreste sa-l promoveze in continuare „pentru ca vorbeste despre anumite zone ale tarii, despre produsele traditionale din aceste zone si despre traditii. Agricultura si traditiile sunt de sute de ani si sper sa mai ramana alte sute de ani. Azi am avut un moment special si pentru mine, pentru ca avem produse traditionale excelente zona Argesului, zona de unde vin si eu, dar care sunt insuficient promovate”.
 
Cu aceeasi ocazie, Daniel Constantin a anuntat si ca sunt mari sanse ca pe langa produsele romanesti care au patruns deja in hipermarket-uri, in marile magazine sa existe si un colt dedicat produselor traditionale, in acest sens fiind purtate deja discutii aflate intr-un stadiu avansat, cu reprezentantii hypermarket-urilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Avem discutii cu reprezentantii hipermarketurilor sa putem avea in viitorul apropiat, in hipermarketuri colturi nu numai cu produse romanesti ci si cu produse traditionale specifice zonelor respective. Cred ca ar fi un lucru extraordinar, pentru ca multi bucuresteni apreciaza produsele traditionale, mai ales ca foarte multe au fost reatestate deja, chiar daca foarte multe au fost si respinse, pentru ca nu aveau toate componentele de a fi produse traditionale. De altfel, anul trecut Romania era probabil tara cu cel mai mare numar de produse atestate. Astazi am facut putina ordine in aceasta zona si consumatorii care vad eticheta de produs traditional stiu ca este cu adevarat un produs traditional”, a mai declarat ministrul in acest sens.
 
La randul sau, referindu-se la cele 20 de produse traditionale atestate cu aceasta ocazie, presedintele Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau, a declarat ca „este un moment de referinta pentru a evidentia munca argesenilor. Ne propunem ca aceste produse traditionale sa le promovam in continuare. Noi, la nivelul Consiliului Judetean, promovam traditia si valorile. Cred ca produsele pe care le-am adus in centrul Bucurestiului atrag cumparatori, dar in acelasi timp promoveaza si munca depusa zi de zi. La ora actuala, Argesul are atestate peste 60 de produse, iar unele sunt in procesul de primire a acestor documente”.
 
Urmatoarea editie a targului din curtea MADR va avea loc in luna septembrie, fiind vorba de aceasta data de o editie speciala, dedicat producatorilor traditionali din Republica Moldova.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016