Fonduri europene pentru platforme de gunoi de grajd. Cine sunt fermierii care vor beneficia
Fermierii mici si mijlocii vor putea beneficia de fonduri europene pentru a-si infiinta platforme de gunoi de grajd. Finantarea se va face prin intermediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor din Planul National de Redresare si Rezilienta.
In acest sens, MMAP vrea sa finanteze 254 de sisteme de gestionare a gunoiului de grajd la nivel comunal. In ceea ce priveste bugetul total, pentru aceste interventii este alocata suma de 255 milioane de euro.
"Ne dorim sa venim cu masuri de sprijin concrete, astfel incat sa ii ajutam pe cei din mediul rural cu aceasta componenta a gunoiului de grajd. Eu imi aduc aminte si din copilarie ca bunicul scotea gunoiul de la grajd, avea un loc in apropiere unde il depozita si apoi il folosea ca si ingrasamant natural. Trebuie sa fim constienti ca depozitarea gunoiului direct pe sol nu ne face bine. Ceea ce rezulta din aceasta practica este un lucru daunator pentru panza freatica, pentru sanatatea noastra si a animalelor.
Din punctul acesta de vedere, prin PNRR incercam sa finantam aceasta componenta a platformelor pentru gunoiul de grajd. (…) Intreaga suma alocata pentru dezvoltarea infrastructurii si a managementului gunoiului de grajd si al altor deseuri agricole este de 255 milioane euro. Se urmareste realizarea a 254 de sisteme integrate de colectare a deseurilor agricole compostabile. Aceasta chestiune ar trebui sa se intample pana la jumatatea anului 2026, cand ne apropiem si de finalul PNRR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Vom finanta 150 de sisteme integrate comunale, adica platforme comunale sau platforme individuale pentru fermierii mici si mijlocii. Discutam, de asemenea, de 94 de sisteme comunale integrate pentru comunitati cu platforma comunala existenta; sunt situatii unde aceste platforme sunt in folosinta in acest moment, dar poate au nevoie de sprijin financiar suplimentar pentru a ajunge la standardul tehnic adecvat.
Mai mult, discutam de 5 sisteme de compostare si si 5 sisteme de biogaz pentru comunitatile cu ferme mari; stiu ca este un subiect de interes pentru agricultori in general si este si o resursa pe care trebuie sa invatam sa o folosim la adevarata ei valoare. De asemenea, vor fi eligibile si echipamentele pentru gestionarea gunoiului de grajd", a precizat secretarul de stat Bogdan Balaniscu pentru AgroTV.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>