Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene pentru platforme de gunoi de grajd. Cine sunt fermierii care vor beneficia

fonduri-europene-pentru-platforme-de-gunoi-de-grajd-cine-sunt-fermierii-care-vor-beneficia

Fermierii mici si mijlocii vor putea beneficia de fonduri europene pentru a-si infiinta platforme de gunoi de grajd. Finantarea se va face prin intermediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor din Planul National de Redresare si Rezilienta.


In acest sens, MMAP vrea sa finanteze 254 de sisteme de gestionare a gunoiului de grajd la nivel comunal. In ceea ce priveste bugetul total, pentru aceste interventii este alocata suma de 255 milioane de euro.
 
"Ne dorim sa venim cu masuri de sprijin concrete, astfel incat sa ii ajutam pe cei din mediul rural cu aceasta componenta a gunoiului de grajd. Eu imi aduc aminte si din copilarie ca bunicul scotea gunoiul de la grajd, avea un loc in apropiere unde il depozita si apoi il folosea ca si ingrasamant natural. Trebuie sa fim constienti ca depozitarea gunoiului direct pe sol nu ne face bine. Ceea ce rezulta din aceasta practica este un lucru daunator pentru panza freatica, pentru sanatatea noastra si a animalelor.
 
Din punctul acesta de vedere, prin PNRR incercam sa finantam aceasta componenta a platformelor pentru gunoiul de grajd. (…) Intreaga suma alocata pentru dezvoltarea infrastructurii si a managementului gunoiului de grajd si al altor deseuri agricole este de 255 milioane euro. Se urmareste realizarea a 254 de sisteme integrate de colectare a deseurilor agricole compostabile. Aceasta chestiune ar trebui sa se intample pana la jumatatea anului 2026, cand ne apropiem si de finalul PNRR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Vom finanta 150 de sisteme integrate comunale, adica platforme comunale sau platforme individuale pentru fermierii mici si mijlocii. Discutam, de asemenea, de 94 de sisteme comunale integrate pentru comunitati cu platforma comunala existenta; sunt situatii unde aceste platforme sunt in folosinta in acest moment, dar poate au nevoie de sprijin financiar suplimentar pentru a ajunge la standardul tehnic adecvat. 
 
Mai mult, discutam de 5 sisteme de compostare si si 5 sisteme de biogaz pentru comunitatile cu ferme mari; stiu ca este un subiect de interes pentru agricultori in general si este si o resursa pe care trebuie sa invatam sa o folosim la adevarata ei valoare. De asemenea, vor fi eligibile si echipamentele pentru gestionarea gunoiului de grajd", a precizat secretarul de stat Bogdan Balaniscu pentru AgroTV.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016