Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fructe si legume autohtone in toate pietele din Romania

fructe-si-legume-autohtone-in-toate-pietele-din-romania

Pietele agroalimentare din Romania ofera consumatorilor in aceasta perioada suficiente cantitati de legume si fructe de sezon din productia autohtona.


Consumatorii pot gasi in pietele agroalimentare, in pietele de gros sau in spatiile special amenajate din jurul pietelor: pepeni verzi si galbeni proaspat recoltati, piersici, zmeura, mure de cultura, nectarine, caise, precum si tomate, ardei, vinete, cartofi, varza, conopida, fasole pastai, verdeturi etc.

Reamintim ca pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, in vederea identificarii producatorilor autohtoni si a pepenilor romanesti, se aplica masura etichetarii standard, conform Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.225/2017. Toate cantitatile de pepeni, comercializate direct de producatorii agricoli autohtoni, au elementele de identificare, eticheta format A4/plastifiata, ce cuprinde informatii privind: denumirea producatorului, localitatea de origine data recoltarii si desigur pretul cu amanuntul.

Autoritatea Nationala Fitosanitara a prelevat pana in prezent un numar de 401 probe de tomate autohtone de la producatorii inscrisi in Programului guvernamental de sprijin pentru tomate 2019. Au fost finalizate analizele de laborator pentru un numar de 321 de probe, fara a se inregistra depasiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa.

Totodata, in cadrul Programului National de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe si cereale, Autoritatea Nationala Fitosanitara preleveaza in permanenta probe, in vederea depistarii depasirilor de reziduuri de pesticide.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h


Rezultatele analizelor de laborator confirma faptul ca legumele si fructele din productia autohtona intrunesc standardele de calitate si nu prezinta risc pentru consumatori.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Directiile pentru Agricultura Judetene verifica permanent toate pietele agroalimentare din Bucuresti si din toate celelalte municipii din tara, punand accent pe indicarea corecta a localitatii de productie si a datei recoltarii pentru toate produsele autohtone, precum si a tarii de origine pentru produsele provenite din import.

In pietele agroalimentare din Municipiul Bucuresti sunt prezenti zilnic, in medie peste 200 de producatori beneficiari ai Programului de sprijin pentru tomate, cultivate in sere si solarii cu o productie cantitativa si calitativa ce asigura necesarul de consum intern de tomate de calitate.

Pana la inceputul lunii iulie, in Municipiul Bucuresti si in toate judetele din tara, actiunile MADR si ale Directiilor Agricole Judetene au vizat verificarea tuturor pietelor agroalimentare, iar dupa caz, reverificarea unor piete, precum si a majoritatii  depozitelor en-gros de legume si fructe.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin reprezentantii sai, colaboreaza in permanenta cu administratiile pietelor agroalimentare, astfel incat producatorii agricoli autohtoni sa-si comercializeze productia in cele mai bune conditii, iar consumatorii sa beneficieze de produse proaspete si de calitate, la preturi avantajoase.

Sursa foto: pixabay.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton