Fructe si legume autohtone in toate pietele din Romania
Pietele agroalimentare din Romania ofera consumatorilor in aceasta perioada suficiente cantitati de legume si fructe de sezon din productia autohtona.
Consumatorii pot gasi in pietele agroalimentare, in pietele de gros sau in spatiile special amenajate din jurul pietelor: pepeni verzi si galbeni proaspat recoltati, piersici, zmeura, mure de cultura, nectarine, caise, precum si tomate, ardei, vinete, cartofi, varza, conopida, fasole pastai, verdeturi etc.

Reamintim ca pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, in vederea identificarii producatorilor autohtoni si a pepenilor romanesti, se aplica masura etichetarii standard, conform Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.225/2017. Toate cantitatile de pepeni, comercializate direct de producatorii agricoli autohtoni, au elementele de identificare, eticheta format A4/plastifiata, ce cuprinde informatii privind: denumirea producatorului, localitatea de origine data recoltarii si desigur pretul cu amanuntul.

Autoritatea Nationala Fitosanitara a prelevat pana in prezent un numar de 401 probe de tomate autohtone de la producatorii inscrisi in Programului guvernamental de sprijin pentru tomate 2019. Au fost finalizate analizele de laborator pentru un numar de 321 de probe, fara a se inregistra depasiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, in cadrul Programului National de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe si cereale, Autoritatea Nationala Fitosanitara preleveaza in permanenta probe, in vederea depistarii depasirilor de reziduuri de pesticide.

Rezultatele analizelor de laborator confirma faptul ca legumele si fructele din productia autohtona intrunesc standardele de calitate si nu prezinta risc pentru consumatori.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Directiile pentru Agricultura Judetene verifica permanent toate pietele agroalimentare din Bucuresti si din toate celelalte municipii din tara, punand accent pe indicarea corecta a localitatii de productie si a datei recoltarii pentru toate produsele autohtone, precum si a tarii de origine pentru produsele provenite din import.

In pietele agroalimentare din Municipiul Bucuresti sunt prezenti zilnic, in medie peste 200 de producatori beneficiari ai Programului de sprijin pentru tomate, cultivate in sere si solarii cu o productie cantitativa si calitativa ce asigura necesarul de consum intern de tomate de calitate.

Pana la inceputul lunii iulie, in Municipiul Bucuresti si in toate judetele din tara, actiunile MADR si ale Directiilor Agricole Judetene au vizat verificarea tuturor pietelor agroalimentare, iar dupa caz, reverificarea unor piete, precum si a majoritatii  depozitelor en-gros de legume si fructe.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin reprezentantii sai, colaboreaza in permanenta cu administratiile pietelor agroalimentare, astfel incat producatorii agricoli autohtoni sa-si comercializeze productia in cele mai bune conditii, iar consumatorii sa beneficieze de produse proaspete si de calitate, la preturi avantajoase.

Sursa foto: pixabay.com

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
In acest sens, aplicatia ofera posibilitatea initierii procedurilor prevazute de Legea nr....
MADR: Schema de energie se prelungeste
MADR: Schema de energie se prelungeste
Noul termen limita pentru depunerea proiectelor este 15 ianuarie 2024.   "Deja...
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
Conform secretarului de stat, Adrian Pintea, anuntul oficial pare a fi doar o chestiune de timp,...
5 aspecte de care sa tii cont pentru infiintarea culturii de tomate primavara
5 aspecte de care sa tii cont pentru infiintarea culturii de tomate primavara
Descopera 5 aspecte de care sa tii cont pentru infiintarea culturii de tomate primavara si cum...

Ultima ora

Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016