Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Microorganismele sunt esentiale in cadrul lucrarilor solului

Microorganismele joaca un rol important in cadrul lucrarilor solului care garanteaza sanatatea acestuia. Trebuie sa le avem in vedere de fiecare data!
Sanatatea solului este o parte vitala a agriculturii de calitate. Un lucru foarte bine stiut de fermieri esta ca solul poate afecta cresterea plantelor. De asemenea, influenteaza ecosistemele microorganismelor care traiesc in sol, inclusiv vietati mici, precum viermi si bacterii.
Daca aveti probleme cu plantele in crestere sau v-ati propus sa gradinariti, pregatiti solul mai intai. Intrucat nu toate parcelele sunt sanatoase si gata pentru plantare, sarcina cade in grija fermierului sa asigure un pamant potrivit.
Evitati sa taiati solul, atunci cand il pregatiti. Unii gradinari considera ca prelucrarea solului – procesul de descompunere a solului pentru plantare – este benefica. Cu toate acestea, gradinarii mai experimentati spun ca este invers.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sanatatea solului depinde de asigurarea faptului ca microorganismele din sol au un mediu propice pentru dezvoltare. Cand arati solul, descompuneti acel mediu. Microorganismele sunt apoi obligate sa reconstruiasca acel ecosistem.
Folositi culturile potrivite. Este crucial sa stiti ca diferite tipuri de plante au efecte si contributii diferite la sol. De exemplu, leguminoasele ajuta apa sa ajunga in sol, in timp ce ierburile au sisteme radiculare complexe care ajuta la prevenirea eroziunii. Mai mult, o multitudine de specii de plante atrage diferiti microbi. Acest lucru ajuta la furnizarea unui ecosistem mai bogat si mai complex pentru sol.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 2.5 din 2 voturiArticole conexe:
- » Academia Romana recomanda ca autoritatile sa colaboreze pentru a gasi solutii privind PEE
- » 7 sfaturi utile pentru construirea unui solar
- » Cum se pregateste solul din sere pentru noile culturi
- » Elian Solutions: Sistemul ERP ii ajuta pe agricultori sa determine un cost al productiei cat mai aproape de realitate
- » Instalaţie de irigat cu apă de ploaie. O soluţie simplă şi ecologică.
Ultima ora
- » DDD, mesaj pentru fermieri: Bioeconomia e viitorul prosperitatii!
- » Culturi de canabis, descoperite in Capitala
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
- » Inedit. Doi tineri au reusit sa faca ingrasamant din lana de oaie
- » Plantatie de migdal, convertita la standarde ecologice
Comentarii
0 comentarii