Minime norme de respectat pentru mierea ecologica
Producatorii de miere ecologica si cei interesati de aceasta oportunitate trebuie sa respecte aceste minime norme pentru a fi siguri ca beneficiaza de avantajele aferente.
Nu putini sunt cei care sustin ca albinele reprezinta cea mai importanta specie de pe pamant. Si nu vorbim de cei care distribuie citate pe retelele sociale, ci de cercetatori care au studii aprofundate in spate. In ultimii ani, s-a observat o scadere a numarului de albine, cauzata de poluare, dar si de folosirea excesiva a pesticidelor in agricultura. Insa, chiar si asa, apicultura ecologica a luat amploare. Apicultorii trebuie sa respecte o serie de norme pentru a putea pune pe eticheta produselor stampila Eco.
In general, raza de actiune a albinelor este cuprinsa intre 3-5 kilometri. Albinele nu zboara mai departe. In cercul cu aceasta raza nu trebuie sa existe surse de poluare industriala si nici culturi in care sa se utilizeze pesticide sintetice. Alimentatia albinelor dintr-o ferma apicola ecologica este formata din polen si miere obtinute tot in sistem ecologic. Hranirea se face intre ultima recolta de miere si data cu 15 zile inainte de inceputul recoltarii mierii din anul urmator.
Referitor la recoltarea mierii, aceasta se poate face doar cu ustensile din inox. Dupa recoltare, apicultorii trebuie sa trimita mostre la laboratoare, pentru verificarea eventualelor urme de antibiotice. Casele albinelor, stupii, trebuie construite din lemn, iar daca acestea se vopsesc, se utilizeaza doar vopsea pe baza de apa sau ulei de in. Amplasarea stupinelor trebuie sa tina cont de anumiti factori: sa se garanteze ca albinele au parte de suficient nectar, polen, apa, sa existe pe o raza de 3 kilometri culturi obtinute prin metode ecologice si sa se lase distanta suficienta fata de sursele de poluare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
In acest fel, albinele sunt protejate si pot sa bazaie in voie si sa produca mierea cea mai gustoasa si mai sanatoasa.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>