Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Minime norme de respectat pentru mierea ecologica

minime-norme-de-respectat-pentru-mierea-ecologica

Producatorii de miere ecologica si cei interesati de aceasta oportunitate trebuie sa respecte aceste minime norme pentru a fi siguri ca beneficiaza de avantajele aferente.


Nu putini sunt cei care sustin ca albinele reprezinta cea mai importanta specie de pe pamant. Si nu vorbim de cei care distribuie citate pe retelele sociale, ci de cercetatori care au studii aprofundate in spate. In ultimii ani, s-a observat o scadere a numarului de albine, cauzata de poluare, dar si de folosirea excesiva a pesticidelor in agricultura. Insa, chiar si asa, apicultura ecologica a luat amploare. Apicultorii trebuie sa respecte o serie de norme pentru a putea pune pe eticheta produselor stampila Eco.
 
In general, raza de actiune a albinelor este cuprinsa intre 3-5 kilometri. Albinele nu zboara mai departe. In cercul cu aceasta raza nu trebuie sa existe surse de poluare industriala si nici culturi in care sa se utilizeze pesticide sintetice. Alimentatia albinelor dintr-o ferma apicola ecologica este formata din polen si miere obtinute tot in sistem ecologic. Hranirea se face intre ultima recolta de miere si data cu 15 zile inainte de inceputul recoltarii mierii din anul urmator.
 
Referitor la recoltarea mierii, aceasta se poate face doar cu ustensile din inox. Dupa recoltare, apicultorii trebuie sa trimita mostre la laboratoare, pentru verificarea eventualelor urme de antibiotice. Casele albinelor, stupii, trebuie construite din lemn, iar daca acestea se vopsesc, se utilizeaza doar vopsea pe baza de apa sau ulei de in. Amplasarea stupinelor trebuie sa tina cont de anumiti factori: sa se garanteze ca albinele au parte de suficient nectar, polen, apa, sa existe pe o raza de 3 kilometri culturi obtinute prin metode ecologice si sa se lase distanta suficienta fata de sursele de poluare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In acest fel, albinele sunt protejate si pot sa bazaie in voie si sa produca mierea cea mai gustoasa si mai sanatoasa.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016