Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii va propune CE acordarea unor forme de sprijin dstinate sectorului pescuit si acvacultura

ministrul-agriculturii-va-propune-ce-acordarea-unor-forme-de-sprijin-dstinate-sectorului-pescuit-si-acvacultura

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin-Ionut Barbu, a anuntat ca va propune Comisiei Europene acordarea unor forme de sprijin destinate sectorului pescuit si acvacultura.


Seful de la Agricultura s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Nationale a Producatorilor din Pescarie ROMFISH si ai Patronatului Pestelui din Romania, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.
 
In ceea ce priveste principalele teme discutate de reprezentantii celor doua oragnizatii, acestea au vizat finantarile europene in contractele derulate prin POPAM, situatia terenurilor neconcesionate pe care sunt amplasate amenajarile piscicole aflate in administrarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, tarifele apei si autorizatiilor/avizelor accesorii pentru acvacultura, biocratia, pasarile ihtiofage.
 
"In privinta problemelor ce vizeaza proiectele finantate din fonduri europene, ministrul a dispus realizarea verificarilor de catre Corpul de control cu privire la modul in care au fost elaborate si aplicate ghidurile solicitantului ale unor masuri din Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime, aferent exercitiului financiar 2014-2020, in raport cu legislatia europeana. Concluziile raportului Corpului de control vor reprezenta baza pentru aplicarea masurilor legale in cauza", se spune in comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ministrul Florin Barbu a precizat in cadrul discutiei ca va propune Comisiei Europene acordare unor forme de sprijin destinate sectorului pescuit si acvacultura pentru compensarea efectelor produse de razboiul din Ucraina, in conformitate cu legislatia in vigoare.

In cadrul intalnirii s-a facut referire si la problemele cu care se confrunta sectorul pescaresc pentru luciul de apa aflat in proprietatea Administratiei Nationale a Apelor Romane. In acest sens ministrul a propus crearea unui grup de lucru intre reprezentantii Ministerului Mediului si ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Acesta se va formaliza prin intermediul unui ordin comun de ministru si in baza caruia vor avea loc intalniri de cate ori situatia o va impune.
 
Ministrul a subliniat ca unul dintre obiectivele sale prioritare vizeaza atragerea tuturor fondurilor europene destinate sectorului pescaresc prin Programul pentru Acvacultura si Pescuit 2021 - 2027, ce dispune de o alocare financiara totala de 232 milioane de euro.
 
De asemenea, la sfarsitul intalnirii, oficialul MADR i-a asigurat pe cei prezenti de toata deschiderea sa pentru un dialog eficient in beneficiul acestui sector.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016