Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
„Produsul montan” o noua clasificare ce ar putea fi aplicata produselor alimentare

Seful MADR a anuntat ca se lucreaza la elaborarea unei legislatii in acest sens, cala sa clarifice conditiile de utilizare a acestui termen pentru produsele alimentare.
„Se afla in elaborare, in cadrul grupului de lucru de specialisti, o hotarare privind stabilirea cadrului institutional a unor masuri pentru punerea in aplicare a Regulamentului european in ceea ce priveste mentiunea de calitate facultativa produs montan si un ordin pentru verificarea, atestarea, inregistrarea dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultativa produs montan”, a anuntat Achim Irimescu, care a mai facut precizarea ca initiativa a venit din partea premierului Dacian Ciols.
Scopul acestei initiative este cresterea valorii adaugate a produselor realizate in zona de munte, in conditiile in care calitatile acestora sunt cunoscute, insa este nevoie si de o recunoastere oficial a acestora, astfel incat oamenii s a fe incredintati de faptul ca este intr-adevar vorba de un produs montan atunci cand merg sa il achizitioneze.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
valabila 48h
„Pana in prezent politica de calitate prevede trei aspecte importante: denumirea de origine, denumirea de indicatie geografica si specialitati traditionale garantate. Din pacate nu ne putem lauda cu foarte multe lucruri aici. Am avut primul produs protejat la nivel european Magiunul de Topoloveni. Sunt ca si recunoscute, sa spunem, Telemeaua de Ibanesti, Salamul de Sibiu si mai avem un produs pe circuit pentru care avem semne de intrebare deocamdata” a mai precizat seful MADR.
In continuare acesta a explicat care sunt conditiile pe care va trebui sa le indeplineasca un produs pentru a purta mentiunea de „produs montan”. Conform precizarilor ministrului, productia de lapte si oua trebuie realizata in zona montana, iar pentru produsele obtinute din carne, acesta trebuie sa provina de la animale crescute in zona montana cel putin doua treimi din viata.
In cazul produselor realizate din animale transhumate, acestea trebuie sa petreaca cel putin un sfert din viata pe pasuni din zone montane. La productia vegetala se poate aplica mentiunea produs montan doar daca sunt cultivate in zona montana, iar daca se utilizeaza zahar din afara zonei montane acesta nu trebuie sa detina o pondere mai mare de 5% din greutatea ingredientului.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Furtunul potrivit pentru o recolta bogata. Sfaturi pentru micii fermieri
- » AFR: Cultura de soia din Romania are capacitatea de a deveni lider european
- » O agricultura sustenabila incepe cu alegerea unor produse ecologice pentru sustinerea culturilor
- » Solutia asiatica - o realitate a momentului
- » Norofert: Romania trebuie sa converteasca minimum inca 22% din agricultura
Idei de afaceri in agricultura