Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania, in topul tarilor cu cele mai intinse suprafete agricole cu Inalta Valoare Naturala
Potrivit evaluarilor, terenurile agricole cu Inalta Valoare Naturala sunt situate in Transilvania, Maramures, dealurile subcarpatice si sud-vestul Romaniei, unde agricultura de tip traditional reprezinta principala activitate economica si un factor-cheie in conservarea naturii.
Acest tip de terenuri este caracterizat de prezenta vegetatiei naturale si semi-naturale (pasuni, pajisti) foarte bogata in specii, fiind integrate intr-un peisaj mozaicat extins si neintrerupt ce include elemente naturale, precum marginile de campuri, gardurile vii sau din piatra, zone impadurite sau cu arbusti, paraie, petice de pamant cultivat si livezi traditionale.
La ora actuala exista o serie de probleme care ar trebui rezolvate de catre autoritati, prima dintre ele fiind ca platile pentru terenurile agricole cu Inalta Valoare Naturala din Romania ar putea sa fie extinse si planificate mai bine, pentru a sprijini familiile de fermieri si sistemele agricole. Momentan, astfel de plati sustin doar 40% din aceste zone din tara, respectiv doua milioane de hectare din totalul estimat la 5 milioane de hectare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
De asemenea, inlesnirea accesului pe piata al produselor din zone cu Inalta Valoare Naturala si cresterea viabilitatii economice a comunitatilor reprezinta alte doua tinte pe care organizatiile de mediu le considera importante.
In ceea ce priveste partea de instruire a fermierilor din aceste comunitati, a fost creat un pachet de training pe tematici relevante, precum si o retea de facilitatori comunitari instruiti, care sa livreze aceste expertize in comunitatile lor.
Astfel, peste 500 de fermieri au participat, pana in prezent, la aceste ateliere de lucru, iar mai mult de 250 au vizitat ferme si asociatii din Romania, Germania, Ungaria si Austria pentru a studia alte modele si pentru a gasi solutia cea mai buna pentru gospodaria proprie.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.67 din 3 voturiUltima ora
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
Idei de afaceri in agricultura