Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Targ de produse traditionale in curtea Ministerului Agriculturii
Peste 30 de producatori au fost prezenti la standuri, in cadrul evenimentului fiind acordate si noi atestate pentru produse traditionale.
In acest week-end, Ministerul Agriculturii a fost din nou gazda unei manifestari expozitionale menite sa promoveze produsele traditionale si ecologice romanesti, de aceasta data fiind pus accent in special pe produsele specifice Maramuresului.
Denumit „Descopera gastronomia si obiceiurile Maramuresului, destinatia ta de vara!” targul a fost organizat impreuna cu Consiliul Judetean Maramures si s-a bucurat de participarea a peste 30 de producatori agricoli din zona Maramuresului, dar si din celelalte zone ale tarii.
Pe langa produsele traditionale promovate la standuri, vizitatorilor le-au fost prezentate si o serie de obiceiuri si traditii precum sarbatorea cositului sau a placintelor din zonele Mesteacan si Botiza.
Totodata a fost prezentat si obiceiul coptului placintelor crete realizate de gospodinele din Mesteacan, precum si datinile se Sanziene, prezentate de Ansamblul Folcloric National Transilvania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Cu aceeasi ocazie, in cadrul targului, producatorul Ioan Baciu din Campulung Moldovenesc a primit atestate pentru cateva produse traditionale pe care le realizeaza, precum muschi copt in jar Baciu, jambon taranesc Baciu, toba sau chisca Baciu. Documentul de referinta pentru produsele marca Baciu il constituie retetele mostenite de la bunici, iar vechimea acestora a fost dezvaluita la standul sucevean, in perioada 21-22 iunie 2014. Vizitatorii au avut ocazia sa deguste din produsele care au primit noul atestat de produs traditional.
Copiii prezenti la targ au putut participa la atelierul de creatie maramureseana, unde au fost initiati in taina lucrului la razboiul de tesut. Atelierul „Drumul lanii” le-a va facilitat intalnirea cu caierul, vartelnita, razboiul de tesut si au aflat cum se toarce firul de lana din caier pana la obtinerea unui covoras din razboiul de tesut.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » compost tipuri proces utilizare beneficii
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor