Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenul de atestare pentru produsele traditionale se va prelungi pana la 30 noiembrie

termenul-de-atestare-pentru-produsele-traditionale-se-va-prelungi-pana-la-30-noiembrie

Vechea data limita expira peste doua zile, insa numarul producatorilor care au solicitat atestari a fost foarte mic, fapt pentru care MADR a decis prelungirea acestui termen.


Conform datelor centralizate la MADR si declaratiilor recente facute de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, producatorii traditionali nu se grabesc foarte tare sa isi reatesteze produsele, fapt pentru care, cu doar doua zile inaintea expirarii datei limita, numarul cererilor adresate in acest sens este unul extrem de mic.
 
Ultima zi in care s-ar mai fi primit documentatia pentru atestarea produselor traditionale era 11 septembrie, insa termenul se va prelungi pana la sfarsitul toamnei, din cauza numarului foarte mic de cereri depuse pana in prezent.
 
Anuntul a fost facut la inceputul saptamanii de ministrul Daniel Constantin, care a declarat in acest sens ca „pregatim ordinul pentru prelungirea termenului privind atestarea produselor traditionale conform noii legislatii, cel mai probabil pana la 30 noiembrie. Deocamdata foarte putini producatori si-au reatestat produsele, iar data limita este 11 septembrie”.
 
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a atestat pana in prezent 116 produse traditionale, dar a respins alte 119 documentatii pentru ca nu indeplineau conditiile din domeniu. Numarul dosarelor depuse a ajuns la 235.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Legislatia din acest sector nu a mai fost modificata din 2004 si din acest motiv a aparut Ordinul comun 724/2013 al MADR, Ministerului Sanatatii si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care a fost publicat in data de 11 noiembrie 2013 in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare o luna mai tarziu.
 
Potrivit datelor MADR, dinamica inregistrarii produselor traditionale a crescut semnificativ in ultimii cinci ani, numarul acestora dublandu-se sau chiar triplandu-se in decursul unui singur an. Daca in 2005 au fost inregistrate la MADR 280 de produse, numai in anul 2011, numarul acestora a explodat pana la 1.050.
 
La finele lui 2013, Romania avea atestate 4.400 de produse traditionale si era, probabil, tara cu cel mai mare numar de produse atestate din Uniunea Europeana.
 
Singurul produs traditional romanesc care a obtinut certificarea de Indicatie Geografica Protejata la nivel european este Magiunul de prune Topoloveni, care a primit aceasta distinctie  pe 7 aprilie 2011.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton