Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Termenul de atestare pentru produsele traditionale se va prelungi pana la 30 noiembrie

Vechea data limita expira peste doua zile, insa numarul producatorilor care au solicitat atestari a fost foarte mic, fapt pentru care MADR a decis prelungirea acestui termen.
Conform datelor centralizate la MADR si declaratiilor recente facute de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, producatorii traditionali nu se grabesc foarte tare sa isi reatesteze produsele, fapt pentru care, cu doar doua zile inaintea expirarii datei limita, numarul cererilor adresate in acest sens este unul extrem de mic.
Ultima zi in care s-ar mai fi primit documentatia pentru atestarea produselor traditionale era 11 septembrie, insa termenul se va prelungi pana la sfarsitul toamnei, din cauza numarului foarte mic de cereri depuse pana in prezent.
Anuntul a fost facut la inceputul saptamanii de ministrul Daniel Constantin, care a declarat in acest sens ca „pregatim ordinul pentru prelungirea termenului privind atestarea produselor traditionale conform noii legislatii, cel mai probabil pana la 30 noiembrie. Deocamdata foarte putini producatori si-au reatestat produsele, iar data limita este 11 septembrie”.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a atestat pana in prezent 116 produse traditionale, dar a respins alte 119 documentatii pentru ca nu indeplineau conditiile din domeniu. Numarul dosarelor depuse a ajuns la 235.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Legislatia din acest sector nu a mai fost modificata din 2004 si din acest motiv a aparut Ordinul comun 724/2013 al MADR, Ministerului Sanatatii si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care a fost publicat in data de 11 noiembrie 2013 in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare o luna mai tarziu.
Potrivit datelor MADR, dinamica inregistrarii produselor traditionale a crescut semnificativ in ultimii cinci ani, numarul acestora dublandu-se sau chiar triplandu-se in decursul unui singur an. Daca in 2005 au fost inregistrate la MADR 280 de produse, numai in anul 2011, numarul acestora a explodat pana la 1.050.
La finele lui 2013, Romania avea atestate 4.400 de produse traditionale si era, probabil, tara cu cel mai mare numar de produse atestate din Uniunea Europeana.
Singurul produs traditional romanesc care a obtinut certificarea de Indicatie Geografica Protejata la nivel european este Magiunul de prune Topoloveni, care a primit aceasta distinctie pe 7 aprilie 2011.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
- » Fonduri europene pentru irigatii: 30 septembrie, termen limita pentru depunerea cererilor la AFIR
- » Seful MADR vrea sa copieze modelul americam in domeniul agriculturii ecologice
- » 15 iunie, termen limita pentru depunerea cererilor unice de plata
- » Ziua Mondiala a Alimentatiei: MADR organizeaza un targ cu produse traditionale romanesti
Ultima ora
- » Inregistrarea in agricultura ecologica
- » DDD, mesaj pentru fermieri: Bioeconomia e viitorul prosperitatii!
- » Culturi de canabis, descoperite in Capitala
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
- » Inedit. Doi tineri au reusit sa faca ingrasamant din lana de oaie
Comentarii
0 comentarii