UE planuieste reducerea pesticidelor si extinderea agriculturii ecologice
Uniunea Europeana (UE) planuieste reducerea pesticidelor si extinderea agriculturii ecologice, conform anuntului facut de Comisia Europeana.
Emisiile din agricultura reprezinta aproximativ 10% din emisiile de gaze cu efect de sera in UE, iar consecintele schimbarilor climatice sunt resimtite de fermieri, care se confrunta cu seceta si cu inundatii.
Printre obiectivele propuse de Comisia Europeana se afla refacerea ecosistemului natural si adoptarea de masuri in agricultura care sa sprijine tinta UE de emisii zero pana in 2050.
"Daca aceasta criza provocata de pandemia de coronavirus (COVID-19) ne-a invatat ceva, este ca va trebui sa recalibram relatia noastra cu mediul natural, va trebui sa devenim mai rezilienti", a declarat Frans Timmermans, vicepresedintele Comisiei Europene, care raspunde de Pactul Ecologic European.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Comisia Europeana vrea sa reduca folosirea de pesticide chimice cu 50%, sa reduca folosirea ingrasamintelor cu 20% si vanzarile de antimicrobiene - o categorie de substante care include antibioticele - pentru animale si pestii din crescatorii cu 50% pana in 2030.
Procentul terenurilor unde se practica agricultura ecologica ar trebui sa ajunga la 25% in 2030, in timp ce 10% din terenul agricol trebuie transformat in "peisaje extrem de diversificate", cum ar fi iazuri si arbusti.
Obiectivele nu sunt inca obligatorii si va fi realizata o evaluare a impactului, a precizat Comisia Europeana. De asemenea, Executivul comunitar vrea ca un procent minim din fondurile alocate pentru Politica Agricola Comuna (PAC) sa mearga spre "schemele ecologice" pentru a-i plati pe fermierii care practica agricultura ecologica sau sunt implicati in captarea dioxidului de carbon (CO2).
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>