Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 27 ianuarie - 2 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-27-ianuarie-2-februarie

In primele zile ale perioadei va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod obisnuit, dupa care, spre sfarsitul intervalului se va produce o incalzire treptata a vremii, aceasta devenind normala, in aproape toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre -12...-1°C la inceputul perioadei, abaterile termice negative fiind de 1...5°C si -9...3°C in restul zilelor, valori apropiate de mediile multianuale, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -8...7°C, in toate regiunile. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -15...0°C pe aproape intreg teritoriul agricol, valori mai scazute (-19...-16°C) fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se ingher la sol.
 
Sunt posibile precipitarii predominant sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), reduse cantitativ, acestea fiind insotite de intensificǎri temporare ale vantului, in cea mai mare parte a tarii. De asemenea, local vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu depunere de chiciura.  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe adancimea de 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, pe majoritatea suprafetelor agricole. In centrul Dobrogei se vor inregistra deficite moderate de apa in sol.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul mentinerii regimului termic scazut din aer si sol, culturile de rapita, orz si grau de toamna se vor afla predominant in starea de repaus vegetativ.
 
In conditiile unui strat superficial de zapada (sub 10 cm) sau chiar absent, precum si a temperaturilor minime negative din aer, se vor putea produce vatamari ale aparatului foliar prin brunificari ale varfului frunzelor, indeosebi la speciile de toamna semanate in afara epocii optime si insuficient calite pentru rezistenta la iernare.
 
Starea de vegetatie a plantelor va fi in general medie si slaba. In functie de data semanatului, culturile de orz si grau de toamna se vor afla in fazele de rasarire, formare a frunzei a treia si infratire (10-100%).
 
Sub aspect fenologic, rapita va inregistra dezvoltarea aparatului foliar (6-13 frunze). La pomii fructiferi si vita de vie se va mentine stadiul de repaus vegetativ, in toate plantatiile. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp se vor desfasura cu dificultate.
 
Recomandari de specialitate
- Controlul biologic sistematic pentru determinarea viabilitaţii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
- Administrarea ingrasamintelor pe baza de azot la culturile de toamna, precum si a celor organice in vii si livezi;
- Efectuarea araturilor adanci pe suprafetele agricole fara strat de zapada si cu inghet superficial la sol.

Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016