Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 7-12 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-7-12-noiembrie

Sub aspect termic, in aceasta perioada va predomina o vreme mai calda decat in mod normal, pe intreg teritoriul agricol al tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 5...19°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...9°C, la nivelul intregii tari. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 12...23°C, in toate zonele de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -4...14°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va inregistra valori cuprinse intre 6...20°C, optime parcurgerii proceselor de vegetatie la culturile de toamna deja infiintate.
 Precipitatiile sub forma de ploi locale vor fi nesemnificative din punct de vedere agricol in toata tara, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului.
 
Caracteristici agrometeorologice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aprovizionarea cu apa in cultura graului de toamna, in stratul de sol 0-20 cm, se va mentine in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata, puternica si izolat extrema), se vor inregistra pe suprafete agricole extinse din sud-estul, estul si local sudul tarii.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Regimul hidro-termic din aer si sol favorabil va determina intensificarea proceselor de crestere si dezvoltare, in aproape toate zonele de cultura.
 
Uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi in general buna si medie pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe suprafetele cu deficite de apa in sol.
 
Culturile de orz si grau de toamna isi vor continua fazele de germinare (70-100%), rasarire (30-100%) si aparitia primelor frunze (10-100%).
 
Ȋn functie de data semanatului, la cultura de rapita predominante vor fi fazele de rasarire (30-100%) si infrunzire (5-14 frunze), in majoritatea regiunilor agricole.
 
Speciile pomi-viticole vor inregistra maturarea lemnului/coardelor si ingalbenirea/caderea masiva a frunzelor, in toate plantatiile.
 
Lucrarile agricole de sezon (eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale, araturi, fertilizari) se vor efectua in conditii bune, la nivelul intregii tari.
 
Recomandari de specialitate
- Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor de resturile vegetale si continuarea efectuarii araturilor adanci de toamna;
- Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de fosfor şi potasiu la culturile infiintate in epoca optima;
- Administrarea tratamentelor fito-sanitare in plantatiile pomi-viticole.

Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016