Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Buletin agrometeorologic pentru perioada 9-14 ianuarie
In prima parte a perioadei va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod normal, in cea mai mare parte a tarii. Spre sfarsitul intervalului se va produce o incalzire treptata a vremii, la nivelul intregului teritoriu agricol.
Temperaturile minime ale aerului se vor incadra intre -15...6°C in aproape toata tara si -25...-16°C in zonele depresionare.
Temperaturile maxime ale aerului vor fi cuprinse intre -12...8°C, la nivelul intregii tari.
Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ninsoare in cea mai mare parte a tarii, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) spre sfarsitul intervalului, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate regiunile agricole ale tarii.
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe ansamblu, speciile de toamna si pomi-viticole isi vor mentine stadiul de repaus biologic, in cea mai mare parte a tarii. Pe suprafetele agricole cu strat protector de zapada, desi valorile temperaturilor minime din aer vor scadea sub pragurile biologice minime de rezistenţa ale plantelor (-10...-15...-20°C), culturile agricole nu vor fi afectate.
Starea de vegetatie a plantelor se va prezenta in general medie si buna, respectiv medie si slaba in culturile semanate in afara epocii optime.
Sub aspect fenologic, culturile de orz si grau de toamna se vor afla in fazele de rasarire, formare a frunzei a treia si infratire (10-100%), in cea mai mare parte a teritoriului agricol al tarii.
La rapita semanata in epoca optima pe unele suprafete din Muntenia, Dobrogea si Moldova se va semnala faza de dezvoltare a aparatului foliar.
In toate plantatiile, pomii fructiferi si vita de vie vor parcurge in continuare starea de repaus vegetativ.
In conditiile agrometeorologice prognozate, lucrarile agricole specifice acestei perioade vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.
Recomandari de specialitate:
• Efectuarea controlului biologic pentru determinarea viabilitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a elementelor de rod la pomii fructiferi si vita de vie;
• Aplicarea ingraşamintelor organice in vii şi livezi;
• Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 19 - 25 noiembrie 2024. Sunt prognozate precipitatii predominant sub forma de ploi locale
- » Prognoza agrometeorologica 12 - 18 noiembrie. In zonele joase si de lunca se vor mentine conditii de producere a cetii, asociata cu burnita
- » Prognoza agrometeorologica 5 - 11 noiembrie 2024. Continutul de apa din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute
- » Prognoza agrometeorologica 29 octombrie - 4 noiembrie 2024. Precipitatiile prognozate vor fi reduse cantitativ
- » Prognoza agrometeorologica 22 - 28 octombrie 2024. Se recomanda urgentarea insamantarilor la orzul si graul de toamna
Idei de afaceri in agricultura