Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alerta alimentara. Fructele si legumele, contaminate cu imazaliu

alerta-alimentara-fructele-si-legumele-contaminate-cu-imazaliu

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar si fost medic, anunta ca in Romania este alerta alimentara. Mai multe fructe si legume au fost contaminate cu E233, imazaliu, substanta care este interzisa in UE. Nu exista antidot.


Conform anuntului facut de Ciuhodaru, Romania se confrunta cu o alerta alimentara. Fructele si legumele aflate acum in comert sunt contaminate cu E233. Desi imazaliul este cel mai periculos, ANSVSA a identificat alte 10 substante periculoase.
 
Conform lui Ciuhodaru, exista 10 lucruri importante pe care trebuie sa le retinem:
1. Testele efectuate de catre Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au identificat 10 astfel de substante
2. Merele si cartofii sunt cele mai riscante. (98% din mostrele testate contin cel putin un tip de pesticid).
3. Efectele toxice depind de doza si durata expunerii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
4. Nu exista antidot.
5. Tratamentul este doar simptomatic. Esentiale sunt decontaminarea si suportul vital.
6. Valorile inregistrate nu ar trebui sa produca efecte toxice acute in cazul unui consum ocazional ( doza maxima de imazalil 0,03mg/kg pe zi) dar se pot inregistra reactii alergice sau iritative.
7. Pe termen lung consumul unor astfel de alimente contamintare este susceptibil de a conduce la afectiuni hepatice si renale, produce cancer, dauna fertilititatii si de a afecta fatul.
8. In caz de expunere sau posibila expunere: sunati la un centru de toxicologie sau la 112.
9. Indepartarea cojii fructelor si legumelor ajuta la indepartarea bacteriilor nedorite si a pesticidelor, care se gasesc in concentratie crescuta in special la suprafata alimentelor.
10. Nu uitati ca fructele se spala corect tinandu-le sub jet de apa timp minim 60 de secunde sau macar intr-un vas cu apa, urmate de clatirea cu apa curata.
 
Nu e prima data cand astfel de produse importate sunt contaminate:
1. Recent fungicidul kresoxim-metyl a fost identificat peste valori maxime admise in fructele (caise, mandarine) produse in Turcia.
2. In noiembrie 2017 imazaliul a fost identificat in mandarinele importate din Turcia.
3. In 2013 a fost declansat Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAFF) datorita a 10 tone de pere si ardei capia cu depasiri ale valorilor admise pentru pesticidele Carbendazim, Benomyl si Formetanat.
 
Retineti! Cititi cu mare atentie eticheta produselor pe care doriti sa le achizitionati! Fructele si legumele contaminate cu pesticide nu au un miros sau culoare aparte.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.22 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016