EFISC: Atentie la prezenta metalaxyl in floarea soarelui din Romania
EFISC, organism european care certifica siguranta ingredientelor din alimente si furaje, a lansat un avertisment cu referire la riscul existentei unui nivel ridicat, peste limita maxima admisa, de metalaxyl in floarea soarelui din Romania.
Anuntul a fost facut dupa ce s-a descoperit o depasire de 100 de ori nivelului maxim admis de metalaxyl intr-un transport naval de floarea soarelui pornit din Romania.
 
Cultivatorii trebuie sa fie foarte atenti la astfel de alerte, incat acestea pot avea un impact negativ asupra valorificarii culturilor. Nu exista foarte multi fermieri care sa isi permita stocarea intregii recolte pentru o perioada mai lunga de timp.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
Codul european de bune practici pentru productia industriala de materiale furajere sigure (EFISC) ofera un sistem voluntar de asigurare pentru siguranta furajelor pentru industria materialelor furajere, armonizat in interaga UE.
 
Textul Codului se bazeaza pe Ghidul european de bune practici pentru productia industriala de materiale furajere sigure, dezvoltat de sector si sustinut de catre Comisia Europeana si de catre Statele Membre UE incepand cu Iulie 2010.
 
Scopul codului este acela de a oferi furaje sigure pentru animale si astfel sa sustina siguranta pe intregul land alimentar pana la consumatori utilizand in cel mai bun mod experienta si expertiza industriei. In plus, un sistem de asigurare armonizat contribuie in mod pozitiv la practicile pentru corectitudinea tranzactiilor comerciale si la libera circulatie a materialelor furajere pe piata din UE. Implementarea larg raspindita a UE creste transparenta, imbunatateste eficienta si increderea clientilor.
 
Asadar codul ofera indrumare pentru producatori despre cum sa-si stabileasca propriile sisteme de management pentru siguranta furajera in conformitate cu legislatia UE relevanta. Codul include cerinte pentru sistemul de management, programe necesare, controlul riscului (punct de control critice pentru analiza pericolelor), retragere si trasabilitate.
 
Mai jos, regasiti mesajul in limba engleza adresat de EFISC.
 
EFISC-GTP Alert: Increased levels of metalaxyl in sunflower seeds from Romania
 
EFISC-GTP was informed that there might be an increased risk for metalaxyl in sunflower seeds from Romania. EFISC-GTP advises all EFISC-GTP certified companies and other companies in the chain to take the necessary control measures to ensure compliance with EU feed legislation.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Stare de urgenta in Somalia. Lacustele consuma tot
Stare de urgenta in Somalia. Lacustele consuma tot
Ministrul Agriculturii a spus ca lacustele reprezinta "o amenintare majora pentru fragila...
Alerta alimentara. Fructele si legumele, contaminate cu imazaliu
Alerta alimentara. Fructele si legumele, contaminate cu imazaliu
Conform anuntului facut de Ciuhodaru, Romania se confrunta cu o alerta alimentara. Fructele si...
ANF porneste controalele la producatorii de cartofi
ANF porneste controalele la producatorii de cartofi
Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF), prin Oficiile Fitosanitare va intensifica controalele...
Raport EFSA: Reziduurile de pesticide din alimente raman la un nivel de peste 97% pentru al treilea an consecutiv
Raport EFSA: Reziduurile de pesticide din alimente raman la un nivel de peste 97% pentru al treilea an consecutiv
Aceste rezultate sunt parte din al cincilea raport anual privind reziduurile de pesticide din...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton