Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Stare de urgenta in Somalia. Lacustele consuma tot

Somalia a declarat stare de urgenta, in urma unei invazii de lacuste. Insectele consuma aproape toate rezervele si reprezinta un pericol pentru inceputul perioadei de cultivare.
Ministrul Agriculturii a spus ca lacustele reprezinta "o amenintare majora pentru fragila situatie a securitatii hranei".
Exista temeri ca situatia nu va fi controlata pana in aprilie, cand va incepe recoltatul.
Natiunile Unite au transmis ca roiurile din Somalia si Etiopia sunt cele mai mari din ultimii 25 de ani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Kenya nu s-a mai confruntat cu o amenintare atat de mare a invaziei de lacuste de 70 de ani, potrivit Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a ONU.
Somalia este prima tara din regiune care declara urgenta din aceasta cauza.
Din cauza instabilitatii privind securitatea din Somalia, avioanele nu pot fi folosite pentru a imprastie insecticide.
In luna ianuarie, FAO a cerut ajutor international pentru a starpi roiurile din Cornul Africii, avertizand ca numarul lacustelor din regiune ar putea creste de 500 de ori pana in luna iunie.
Roiurile s-au raspandit in estul Africii din Yenem, peste Marea Rosie, dupa ploile abundente din 2019 care au creat conditii propice pentru insecte.
Lacustele pot calatori pana la 150 de kilometri intr-o zi. Fiecare insecta adult poate manca intr-o zi cantate de hrana egala cu greutatea corpului.
In decembrie, un avion de pasageri a fost fortat din cauza unui roi de lacuste sa isi schimbe ruta si a aterizat in siguranta in capitala Addis Ababa.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » Alerta alimentara. Fructele si legumele, contaminate cu imazaliu
- » EFISC: Atentie la prezenta metalaxyl in floarea soarelui din Romania
- » ANF porneste controalele la producatorii de cartofi
- » Raport EFSA: Reziduurile de pesticide din alimente raman la un nivel de peste 97% pentru al treilea an consecutiv
- » Copa-Cogeca: Solutiile fitosanitare sunt o necessitate stringenta in UE pentru protejarea sigurantei si diversitatii produselor agroalimentare
Comentarii
0 comentarii