Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Avertizare fitosanitara la Bacau: viespea rapitei si purici
Unitatea Fitosanitara din cadrul Directiei Agricole Judetene Bacau a emis o avertizare privind prezenta a doi daunatori care pot afecta culturile de rapita.
Astfel, specialistii avertizeaza asupra prezentei daunatorilor VIESPEA RAPITEI si PURICI si recomanda, la constatare, tratamentul in vegetatie aplicat cu urmatoarele produse:
FASTAC 10 EC 0,2 l/ha
sau
MAVRIK 2F 0,2 l/ha
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Se pot utiliza si alte produse omologate cu actiune similara.
DESPRE VIESPEA RAPITEI - ATHALIA ROSAE
Are 2 generatii pe an. Ierneaza ca larva ajunsa la completa dezvoltare in sol, intr-un cocon matasos. In primavara, prin aprilie, larvele se impupeaza, iar in cursul lunii mai apar adultii din generatia hibernanta. Dupa cateva zile de hranire si maturatie sexuala are loc copulatia si ponta. Cu ajutorul ovipozitorului, femela desface cele doua epiderme ale marginii frunzei si depune cate un ou in mici cavitati. Ouale sunt vizibile, prin transparenta, sub forma unor mici umflaturi. Dupa 1-2 saptamani apar larvele care, se hranesc cu epiderma inferioara si parenchimul frunzei. Functie de conditiile climatice, dezvoltarea larvei dureaza 20-50 zile, apoi stadiul de pupa 15-20 zile, iar insectele adulte din prima generatie apar la sfarsit de iulie-inceput de august. Larvele din generatia a II-a se dezvolta in cursul lunilor august-septembrie. La inceputul lunii octombrie, larvele migreaza in sol pentru iernare.
Viespea rapitei este un daunator oligofag, care ataca diferite crucifere cultivate (rapita, mustar, varza, gulii, conopida) sau salbatice (rapita salbatica). Larvele abia eclozate mineaza frunzele, iar cele mai dezvoltate rod epiderma inferioara si mezofilul frunzelor. Frecvent, larvele rod florile si fructele in formare.
MAVRIK 2F
Mavrik 2F contine substanta activa tau-fluvalinat - piretroid de ultima generatie foto si termostabil. Actioneaza prin contact si ingestie. Dupa aplicare, produsul strabate rapid cuticula insectelor, efectul de soc asupra acestora este foarte puternic si de durata. Prezinta o actiune reziduala de lunga durata. Se aplica prin tratamente in vegetatie la avertizare, imediat ce daunatorul a atins valorile pragului economic de daunare; in lipsa unui sistem / program de avertizare se aplica la aparitia primilor daunatori in cultura, pe plante sau in plantatie. La rapita se poate aplica si in timpul infloritului.
FASTAC 10EC
Concentrat emulsionabil cu un continut de 100 g/l alphacypermethrin. Actioneaza prin contact si ingestie asupra adultilor si larvelor. Se utilizeaza curativ asigurand o maxima eficienta la aplicarea timpurie, odata cu identificarea primilor daunatori. FASTAC 10 EC se recomanda a fi aplicat la temperaturi ce nu depasesc 23-25 grade celsius. Tratamentele efectuate la temperaturi mai ridicate reduc eficacitatea produsului. Este necesara folosirea unei cantitati suficiente de apa pentru a realiza o acoperire completa a plantelor. Stabilitatea si rezistenta la actiunea de spalare a ploilor confera produsului o excelenta activitate insecticida pe o perioada lunga de timp. Rezistenta la actiunea de spalare este atribuita solubilitatii extrem de reduse in apa, ca si usurintei cu care produsul se fixeaza pe suprafata ceroasa a frunzelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Stare de urgenta in Somalia. Lacustele consuma tot
- » Alerta alimentara. Fructele si legumele, contaminate cu imazaliu
- » EFISC: Atentie la prezenta metalaxyl in floarea soarelui din Romania
- » ANF porneste controalele la producatorii de cartofi
- » Raport EFSA: Reziduurile de pesticide din alimente raman la un nivel de peste 97% pentru al treilea an consecutiv
Idei de afaceri in agricultura