Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertizare fitosanitara la Bacau: viespea rapitei si purici

avertizare-fitosanitara-la-bacau-viespea-rapitei-si-purici

Unitatea Fitosanitara din cadrul Directiei Agricole Judetene Bacau a emis o avertizare privind prezenta a doi daunatori care pot afecta culturile de rapita.


Astfel, specialistii avertizeaza asupra prezentei daunatorilor VIESPEA RAPITEI si PURICI si recomanda, la constatare, tratamentul in vegetatie aplicat cu urmatoarele produse:

FASTAC 10 EC 0,2 l/ha

sau

MAVRIK 2F 0,2 l/ha

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Se pot utiliza si alte produse omologate cu actiune similara.




DESPRE VIESPEA RAPITEI - ATHALIA ROSAE

Are 2 generatii pe an. Ierneaza ca larva ajunsa la completa dezvoltare in sol, intr-un cocon matasos. In primavara, prin aprilie, larvele se impupeaza, iar in cursul lunii mai apar adultii din generatia hibernanta. Dupa cateva zile de hranire si maturatie sexuala are loc copulatia si ponta. Cu ajutorul ovipozitorului, femela desface cele doua epiderme ale marginii frunzei si depune cate un ou in mici cavitati. Ouale sunt vizibile, prin transparenta, sub forma unor mici umflaturi. Dupa 1-2 saptamani apar larvele care, se hranesc cu epiderma inferioara si parenchimul frunzei. Functie de conditiile climatice, dezvoltarea larvei dureaza 20-50 zile, apoi stadiul de pupa 15-20 zile, iar insectele adulte din prima generatie apar la sfarsit de iulie-inceput de august. Larvele din generatia a II-a se dezvolta in cursul lunilor august-septembrie. La inceputul lunii octombrie, larvele migreaza in sol pentru iernare.

Viespea rapitei este un daunator oligofag, care ataca diferite crucifere cultivate (rapita, mustar, varza, gulii, conopida) sau salbatice (rapita salbatica). Larvele abia eclozate mineaza frunzele, iar cele mai dezvoltate rod epiderma inferioara si mezofilul frunzelor. Frecvent, larvele rod florile si fructele in formare.

MAVRIK 2F

Mavrik 2F contine substanta activa tau-fluvalinat - piretroid de ultima generatie foto si termostabil. Actioneaza prin contact si ingestie. Dupa aplicare, produsul strabate rapid cuticula insectelor, efectul de soc asupra acestora este foarte puternic si de durata. Prezinta o actiune reziduala de lunga durata. Se aplica prin tratamente in vegetatie la avertizare, imediat ce daunatorul a atins valorile pragului economic de daunare; in lipsa unui sistem / program de avertizare se aplica la aparitia primilor daunatori in cultura, pe plante sau in plantatie. La rapita se poate aplica si in timpul infloritului.

FASTAC 10EC

Concentrat emulsionabil cu un continut de 100 g/l alphacypermethrin. Actioneaza prin contact si ingestie asupra adultilor si larvelor. Se utilizeaza curativ asigurand o maxima eficienta la aplicarea timpurie, odata cu identificarea primilor daunatori. FASTAC 10 EC se recomanda a fi aplicat la temperaturi ce nu depasesc 23-25 grade celsius. Tratamentele efectuate la temperaturi mai ridicate reduc eficacitatea produsului. Este necesara folosirea unei cantitati suficiente de apa pentru a realiza o acoperire completa a plantelor. Stabilitatea si rezistenta la actiunea de spalare a ploilor confera produsului o excelenta activitate insecticida pe o perioada lunga de timp. Rezistenta la actiunea de spalare este atribuita solubilitatii extrem de reduse in apa, ca si usurintei cu care produsul se fixeaza pe suprafata ceroasa a frunzelor.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016