Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Copa-Cogeca: Solutiile fitosanitare sunt o necessitate stringenta in UE pentru protejarea sigurantei si diversitatii produselor agroalimentare
O vasta coalitie de asociatii reprezentand sectorul industriei agricole si alimentare solicita Uniunii Europene sa depuna mult mai multe eforturi in vederea identificarii unor solutii la lipsa de produse fitosanitare destinate culturilor specializate, cum ar fi fructele si legumele, orezul, florile sau semintele. In februarie 2014, Comisia Europeana (DG SANCO) a publicat un mult asteptat raport privind crearea unui fond european al produselor destinate asa-numitelor „utilizari minore”. Asociatiile de la nivelul lantului agroalimentar considera ca propunerea nu este suficient de ambitioasa, lasand multe probleme nesolutionate.
Propunerea de platforma UE pentru coordonarea activitatilor existente privind utilizarile minore si a culturilor specializate prin intermediul unui secretariat este, fara indoiala, un inceput bun, dar nu ofera perspective pe termen lung.
„Lipsa unor solutii fitosanitare adaptate compromite nu doar competitivitatea intregului lant agroalimentar - UE fiind al doilea cel mai mare producator de fructe si legume la nivel mondial si al doilea cel mai mare importator - ci si durabilitatea sectorului si capacitatea acestuia de a preveni si a controla noii daunatori, amenintand locurile de munca din sector precum si diversitatea produselor agroalimentare de inalta calitate din Europa”, a declarat Pekka Pesonen, Secretarul-General al COPA-COGECA, in numele partenerilor din lantul agroalimentar.
„Se vorbeste despre „culturi minore”, dar importanta lor este fundamentala pentrueconomia europeana, precum si pentru consumatori” a declarat Jean-Charles Bocquet, Director General al Asociatiei Europene de Protectie a Culturilor. „Pentru a furniza solutii fitosanitare mai numeroase, avem nevoie nu doar de o mai buna coordonare, ci si de mecanisme de intensificare a cooperarii si de cofinantare a proiectelor de cercetare. Pentru a fi in masura sa facem fata tuturor problemelor intampinate trebuie sa identificam solutii comune pentru toate utilizarile minore si culturile specializate, intr-un mod cat mai eficient din perspectiva costurilor. Altfel, vom continua sa constatam ca ne confruntam si unii si ceilalti cu diverse problem, neavand solutii pentru a la face fata.”
“Trebuie sa identificam urgent solutii pentru a face posibila recunoasterea reciproca a produselor fitosanitare pentru culturile specializate la nivelul tuturor actorilor din statele membre ale UE, inclusiv a producatorilor si a transformatorilor industriali” a declarat Jean Bernard Bonduelle - Presedintele PROFEL
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Partenerii de la nivelul lantului agroalimentar propun dezvoltarea unui program permanent pentru utilizarile minore si culturile specializate in cadrul unei politici de crestere inteligente, durabile si inclusive, aliniate obiectivelor europene pentru orizontul 2020. Un asemenea program ar trebui sa furnizeze fonduri destinate sprijinirii si promovarii initiativelor de identificare a unor solutii pentru utilizarile minore. Un program asemanator exista deja in SUA si pentru fiecare dolar cheltuit in cadrul programului, s-a estimat ca beneficiile economice s-ar ridica la 500$ (cheltuieli anuale de 14$ furnizand beneficii economice de 7.7$ miliarde).
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » Stare de urgenta in Somalia. Lacustele consuma tot
- » Alerta alimentara. Fructele si legumele, contaminate cu imazaliu
- » EFISC: Atentie la prezenta metalaxyl in floarea soarelui din Romania
- » ANF porneste controalele la producatorii de cartofi
- » Raport EFSA: Reziduurile de pesticide din alimente raman la un nivel de peste 97% pentru al treilea an consecutiv
Idei de afaceri in agricultura