Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Efectuati tratamentul semintelor la grau si orz
Se apropie epoca de semanat a paioaselor de toamna, grau si orz. Tratarea semintei inainte de semanat este foarte importanta pentru combaterea daunatorilor si a agentilor fitopatigeni. Iata cateva recomandari pentru fermierii care infiinteaza culturile dupa ce au recoltat porumbul si floarea soarelui, precum si pentru cei care au ales varianta monoculturii.
Asadar, in cazul semanaturilor ce urmeaza sa fie infiinteaza in miriste discuita de porumb sau floare, se recomanda tratarea semintelor cu unul dintre prodesele: Amiral Proffy 6FS - 0,5 l/tona, Vincit Nova - 1,0 l/tona, Orius 2WS - 1,5 kg/tona, Dividend Star 036 FS - 1 l/tona la grau si 1,5 l/tona la orz. Acestea combat in principal malura si fusarioza.
In cazul celor care aleg varianta monoculturii, se recomanda utilizarea insectofungicidului YUNTA 246 FS in doza de 2 - 2,25 l / tona, pentru combaterea urmatorilor agenti de daunare: malura comuna, fuzarioza, viermi sarma, gandacul ghebos, taciunele zburator al orzului, afide.
Se pot folosi si alte produse de protectia plantelor cu actiune similara .
Tratamentul semintelor se efectueaza cu 3-4 zile inainte de semanat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Luati toate masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator.
Respectati cu strictete normele de protectia muncii la folosirea produselor de protectia plantelor, in conformitate cu legislatia actuala.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.5 din 3 voturiUltima ora
- » Stare de urgenta in Somalia. Lacustele consuma tot
- » Alerta alimentara. Fructele si legumele, contaminate cu imazaliu
- » EFISC: Atentie la prezenta metalaxyl in floarea soarelui din Romania
- » ANF porneste controalele la producatorii de cartofi
- » Raport EFSA: Reziduurile de pesticide din alimente raman la un nivel de peste 97% pentru al treilea an consecutiv