Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultorii romani trebuie sa aplice noi masuri privind schimbarile climatice

agricultorii-romani-trebuie-sa-aplice-noi-masuri-privind-schimbarile-climatice

Incalzirea globala este din ce in ce mai prezenta in viata fiecaruia dintre noi, iar ultimele date ale Institutului de Geografie al Academiei Romane trage un semnal de alarma pentru agricultori.


Conform specialistilor, Romania se va confrunta cu fenomene extreme mult mai des. Vor urma alunecari de teren, secete, inundatii si favorizarea aparitiei de daunatori care pot distruge cu usurinta culturile. E momentul pentru o actualizare serioasa a metodelor folosite pana acum in agricultura romaneasca.
 
Din fericire, agricultorii mari, mici si fermierii care presteaza o astfel de activitate drept hobby pot lua masuri pentru a preintampina aceste lucruri. 
 
In timp ce alte popoare scot culturi uriase dintr-un pamant mult mai sarac, dar adaptat tehnologic, agricultura noastra e dependenta de fiecare strop de ploaie. Riscul se adanceste vizibil cu trecerea timpului, arata hartile. Peste 10 ani si apoi peste alti 100 pericolul va creste tot mai mult.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acum cativa ani, Universitatea de Agronomie din Bucuresti a pregatit doua mii de consultanti, care sa mearga la tara si sa ii asiste pe oameni sa-si protejeze recolta de inghet, boli si insecte. Proiectul n-a mers mai departe, iar taranii au uitat intre timp si ce stiau din batrani.
 
Prof. dr. Florin Stanica: "Cele care au sensibilitate la ger, cais, piersic, cires - am vazut atacuri de ger inclusiv la par. Este indicat a  gospodarii nostri sa stropeasca in primul rand trunchiul, dar si coroana, cu alb. Banalul var!”
 
Schimbarile climatice fac si atacurile daunatorilor imprevizibile. Consultantul ar trebui sa-i invete pe oameni cum sa previna invazia viermelui de livada, folosind biotehnologia. Pe un esantion e impregnata o substanta care deruteaza fluturele mascul. Nu mai intra in contact cu femela, care depune oua sterile, iar planta are toate sansele sa rodeasca sanatos. Fenomenele extreme pot aparea in cele mai importante stadii de dezvoltare, asa ca fermierii ar trebui sa planteze, din loc in loc, pomisori. Rolul lor nu e sa faca fructe de dimensiuni normale, ci sa imprumute polen merilor din jur.
 
E nevoie asadar de "profesori” care sa ajunga in gospodarii. De un sistem de alerta mai eficient pentru fenomene extreme. Si de echipamente de interventie, pentru ce putem preveni - grindina sau inundatii. Desi suna dramatic, miza e hrana urmatoarelor generatii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton