Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Gripa aviara, extinsa in Mures si Harghita

ansvsa-gripa-aviara-extinsa-in-mures-si-harghita

ANSVSA anunta ca gripa aviara s-a extins in Mures si Hurghita, judete in care au fost descoperite alte cinci focare.


"In baza probelor recoltate de Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au fost confirmate de catre Laboratorul National de Referinta din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala cinci noi focare de gripa aviara, dintre care doua in judetul Harghita si alte trei in judetul Mures, in gospodarii ale populatiei. In urma anchetei epidemiologice a rezultat faptul ca atat focarul de la exploatatia comerciala din localitatea Ungheni, cat si focarele secundare au aparut din cauza comertului cu pasari realizat prin intermediari si magazine de vanzare a pasarilor vii", precizeaza institutia.
 
Reprezentantii Autoritatii sustin ca in urma verificarilor incepute imediat dupa ce a fost suspicionata boala, respectiv 3 mai 2021, privind trasabilitatea pasarilor intrate in exploatatia comerciala din localitatea Ungheni (judetul Mures) s-a constatat ca, din loturile din care au provenit pasarile, prin care cel mai probabil a fost introdusa boala in exploatatie, au fost distribuite pasari in 37 de judete la peste 2.500 de gospodarii ale populatiei.
 
"Mentionam ca vanzarea pasarilor (pui de o zi) din loturile respective s-a facut fara documentele prevazute de legislatia in vigoare privind sanatatea si bunastarea animalelor", spun acestia.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, la verificarile privind trasabilitatea pasarilor iesite din exploatatia comerciala s-a constatat ca au fost vandute pasari din exploatatie, in perioada de timp scursa de la aparitia bolii, catre 2.206 gospodarii ale populatiei de pe teritoriul judetului Mures si 65 de gospodarii ale populatiei de pe teritoriul altor noua judete (Harghita, Neamt, Brasov, Bistrita-Nasaud, Cluj, Alba, Sibiu, Maramures, Satu Mare).
 
"Aria extinsa de distributie a unui numar mare de pasari, cu o stare de sanatate necunoscuta si prevederile legale europene (inclusiv ale Regulamentului Delegat (UE) 2020/687, care permite autoritatii competente sa aplice, daca este necesar, "masuri suplimentare adaptate situatiei specifice pentru a preveni raspandirea acestui tip de boli la animalele neafectate sau la oameni") si a celor nationale, au reprezentat motivatia pentru care comertul cu pui catre populatie a fost suspendat initial", precizeaza ANSVSA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016