Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Pesta porcina, activa in 246 de localitati

ansvsa-pesta-porcina-activa-in-246-de-localitati

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) transmite ca pesta porcina este activa in 246 de localitati. Din fericire, numarul acestora este in scadere.


Potrivit sursei citate de Agerpres, si numarul focarelor de PPA a scazut la 552 (dintre care sase in exploatatii comerciale si doua in exploatatii de tip A) iar numarul judetelor in care este prezenta boala este de 24, de asemenea in scadere fata de ianuarie. In alte 12 judete au fost diagnosticate doar cazuri la mistreti.
 
Datele centralizate de ANSVSA releva faptul ca, de la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania, pe data de 31 iulie 2017 si pana in prezent, au fost eliminati 577.212 porci afectati de boala si au fost diagnosticate 2.942 de cazuri la mistreti. In total au fost stinse 2.436 de focare.
 
La ora actuala, focare active de PPA si cazuri la mistreti sunt in judetele: Satu-Mare (185 de cazuri la mistreti), Bihor (opt focare in gospodariile populatiei si 227 de cazuri la mistreti), Salaj (cinci focare in gospodariile populatiei si 118 de cazuri la mistreti), Tulcea (sase focare in gospodariile populatiei si 179 de cazuri la mistreti), Braila (trei focare, dintre care unul intr-o exploatatie comerciala, si 25 de cazuri la mistreti), Constanta (42 de cazuri la mistreti), Ialomita (170 de cazuri la mistreti), Galati (noua focare in gospodariile populatiei si 43 de cazuri la mistreti), Ilfov (sase focare si 171 de cazuri la mistreti), Calarasi (127 cazuri la mistreti) si Buzau (cinci focare in gospodariile populatiei si 49 de cazuri la mistreti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, in judetul Giurgiu sunt 85 focare (un focar intr-o exploatatie comerciala) si 306 de cazuri la mistreti, in judetul Teleorman - 200 de focare in gospodariile populatiei si 539 de cazuri la mistreti, judetul Arges - doua focare in exploatatii comerciale si 36 de cazuri la mistreti, judetul Olt - 72 de focare (dintre care un focar intr-o exploatatie comerciala) si opt cazuri la mistreti, judetul Dambovita - 15 focare (dintre care un focar in exploatatii comerciale si un focar intr-o exploatatie de tip A) si 83 de cazuri la mistreti, judetul Bistrita-Nasaud - patru cazuri la mistreti, judetul Botosani - 101 cazuri la mistreti, judetul Dolj - 40 de focare in gospodariile populatiei si 56 de cazuri la mistreti, judetul Maramures - sase focare in gospodariile populatiei si 39 de cazuri la mistreti, judetul Prahova - sase focare in gospodarii si 89 de cazuri la mistreti, judetul Iasi - sase focare in gospodariile populatiei si 29 cazuri la mistreti.
 
Conform ANSVSA, focare se mai inregistreaza in judetele Vrancea - opt focare in gospodaria populatiei si 39 de cazuri la mistreti, Arad (59 de cazuri la mistreti), Vaslui (trei focare, dintre care unul intr-o exploatatie de tip A, si opt cazuri la mistreti), Gorj (48 de focare in gospodarii si 85 de cazuri la mistreti), Valcea (10 focare in gospodariile populatiei si 59 de cazuri la mistreti), Sibiu (patru focare in gospodariile populatiei si 17 cazuri la mistreti), Covasna (un focar in gospodaria populatiei si noua cazuri la mistreti), Brasov (un focar in gospodaria populatiei si 11 cazuri la mistreti), Alba (patru cazuri la mistreti), Mures (cinci cazuri la mistreti), Bacau (trei focare in gospodariile populatiei si 11 cazuri la mistreti), Mehedinti (trei cazuri la mistreti) si Harghita (doua cazuri la mistreti).
 
Pana la data de 6 februarie 2020 au fost despagubiti 14.803 de proprietari, valoarea totala a platilor fiind de peste 403,380 milioane de lei.
 
Prezenta virusului PPA in Romania a fost semnalata pentru prima oara pe 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016