Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Boli si daunatori

Gospodarii care au crescut porci pentru Craciun sunt vizati in aceste zile de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare.
In doua comune din Buzau, gospodarii sunt predispusi la controale din partea DSV. La inceputul lunii decembrie au fost confirmate doua focare de pesta porcina in Tisau si Bozioru. Astfel, trebuie verificate toate cele aproximativ 1500 de suine.
Medicii veterinari vor merge in fiecare gospodarie in care sunt porci pentru a verifica daca animalele sunt sanatoase pentru a se asigura ca pesta porcina nu se extinde.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Verificarile i-au speriat pe satenii care ar putea sa ramana fara porci chiar inaintea Craciunului. Cu toate acestea, medicii veterniari le transmit ca ei "au fost educati sa salveze animalele, nu sa le omoare" si ii indeamna sa colaboreze cu inspectorii din teren.
"Oamenii au o teama, o reticenta, in ceea ce priveste colaborarea cu serviciile veterinare, dar vrem sa le transmitem pe aceasta cale ca noi am fost educati sa salvam animalele si nu venim la dansii in exploatatie sa le sacrificam animalele.
Practic, asta este legislatia la aceasta data. Din pacate, la aceasta boala, singura metoda de a stopa extinderea acestui virus este sa ucidem animalele", a precizat Iulian Moca, purtator de cuvant al DSV Buzau.
In zona focarelor, inspectorii DSV au impus restrictii de miscarea animalelor.
Medicii recomanda tuturor sa cumpere carne de porc, produse sau preparate obtinute din aceasta, numai din locuri sau spatii autorizate si supravegheate sanitar veterinar care, prin programul de control implementat de catre inspectorii DSVSA, garanteaza ca acestea provin din abatoare autorizate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta.
In plus, este interzisa vanzarea si/sau cumpararea porcilor vii, fara control sanitar veterinar, de la samsari sau din locuri neaprobate sanitar veterinar.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News