Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E din ce in ce mai greu sa protejezi culturile de boli si daunatori

e-din-ce-in-ce-mai-greu-sa-protejezi-culturile-de-boli-si-daunatori

Presedintele AIPROM anunta ca protejarea culturilor de atacul bolilor si daunatorilor a devenit din ce in ce mai dificila in contextul reducerii numarului de solutii disponibile pe piata europeana.


AIPROM, impreuna cu specialistii din domeniu, cu fermierii si cu distribuitorii de input-uri pentru agricultura, au analizat situatia produselor de protectie a plantelor pentru cele mai importante culturi, pentru boli si daunatori specifici, evidentiind golurile de protectie si incercand sa estimeze pierderile de productie inregistrate in absenta acestor solutii.
 
"Rezultatele acestui demers analitic vor fi puse la dispozitia factorilor politici, a reprezentantilor MADR, ANF si a asociatiilor profesionale de fermieri. Scopul proiectului este acela de a trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca protejarea culturilor de atacul bolilor si daunatorilor a devenit din ce in ce mai dificila in contextul reducerii numarului de solutii disponibile pe piata europeana. A interzice produsele de uz fitosanitar fara a pune absolut nimic in loc credem noi ca nu este sanatos. Astazi, mai avem aproximativ 30% - 40% din produsele de uz fitosanitar disponibile acum 15-20 de ani", a sustinut Vasile Iosif.
 
Potrivit sursei citate, fermierul roman ramane incet, dar sigur fara solutii viabile de protectia culturilor. Romania are organisme de daunare specifice, extrem de agresive, care nu sunt prezente in alte state europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Un exemplu in acest sens este Tanymecus Dilaticollis (Ratisoara Porumbului). In absenta unei derogari pentru tratamentul la samanta, fermierul roman nu are niciun produs eficient omologat pentru combaterea acestui daunator care pune in pericol cultura de porumb, o cultura extrem de importanta in Romania", a explicat acesta.
 
Reprezentantii AIPROM considera ca inovatia reprezinta o parte importanta a solutiei pentru o agricultura durabila si produse sanatoase intr-o societate care respecta mediul si gestioneaza cu inteligenta resursele.
 
"Impreuna cu fermierii, ne-am asumat misiunea de a furniza hrana suficienta, de calitate si accesibila pentru o populatie in continua evolutie. Putem realiza acest deziderat numai daca suntem pregatiti sa imbratisam tehnologia si sa permitem inovatiilor din agricultura sa isi exprime potentialul. Ne dorim ca factorii de decizie sa tina cont de realitatile curente vizavi de inovare si sa nu solicite industriei de protectia plantelor produse care ar putea fi disponibile in mod real in 20-30 ani de acum incolo. AIPROM crede ca acesta este momentul potrivit pentru ca toti factorii interesati sa coopereze pentru a pune la dispozitia autoritatilor responsabile argumente consistente care sa serveasca intereselor agriculturii romanesti", a mai spus Vasile Iosif.
 
Culturile de cereale paioase ocupa astazi cea mai mare suprafata cultivata a tarii, aproximativ 2,6-2,7 milioane de hectare. Pentru a ajunge la maturitate cerealele paioase petrec aproximativ zece luni in camp si sunt expuse unui numar foarte mare de agenti patogeni: boli, buruieni si daunatori.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016