Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gripa aviara se extinde in Ungaria

gripa-aviara-se-extinde-in-ungaria

ANSVSA-ul Ungariei anunta ca gripa aviara se extinde in tara vecina, dupa ce mai multe focare au fost descoperit la ferme apropiate de Romania.


Autoritatea a precizat ca a inspectat ferme de pasari din localitatile Nyiradony si Patroha dupa ce a primit informatii cu privire la cresterea ratei deceselor si scaderea consumului de nutret pentru pasari. Procedurile de sacrificare pentru aproximativ 14.500 de rate si 19.500 de gaini au inceput deja, a precizat Autoritatea.
 
S-a tras astfel un semnal de alarma cu privire la riscul de infectie cu gripa aviara in sezonul migratiei de toamna. Conform unor ordine emise anterior de seful autoritatii sanitar veterinare, pasarile trebuie tinute in spatii inchise in judetele Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad-Csanad, Gyor-Moson-Sopron, Hajdu-Bihar, Komarom-Esztergom si Szabolcs-Szatmar-Bereg, exceptand cazurile in care spatiile in aer liber sunt protejate cu plase impotriva pasarilor salbatice. De asemenea, nutretul si apa pentru pasari trebuie depozitate in containere inchise, a precizat Nebih.
 
Autoritatea sanitara veterinara din Cehia a anuntat marti ca ii va forta pe crescatorii de pasari sa isi tina pasarile inchise, pentru a reduce riscul aparitiei unor focare de gripa aviara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Gripa aviara este o boala virala foarte contagioasa, care apare in principal la pasarile de curte si la pasarile de apa salbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicata sau scazuta (HPAI, respectiv LPAI) in functie de caracteristica moleculara a virusului si de capacitatea acestuia de a provoca boli si mortalitate la pui.
 
In mod normal, gripa aviara incepe sa se manifeste toamna, virusul fiind transportat de pasarile salbatice migratoare care vin din Asia in Europa.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016