Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masuri noi instituite de ANSVSA pentru prevenirea raspandirii PPA

masuri-noi-instituite-de-ansvsa-pentru-prevenirea-raspandirii-ppa

ANSVSA a instituit noi masuri pentru prevenirea raspandirii viruslui pestei porcine africane (PPA) la care trebuie sa fim cu totii atenti.


Asadar, Autoritatea recomanda ca in fiecare gospodarie sa fie verificata respectarea normelor sanitar-veterinare in vigoare precum identificarea si inregistrarea animalelor. Totodata, in cadrul controalelor intensificate va fi verificata si cresterea extravilana de animale.
 
In continuare, medicul veterinar de libera practica imputernicit trebuie anuntat de indata de proprietarul de animale, daca se constata: inapetenta, febra, inrosirea pielii, arcuirea spatelui, mersul greoi, voma cu sange sau/si diaree cu sange. 
 
Totodata, dupa taierea animalului este necesara sesizarea medicului veterinar de libera practica imputernicit daca se observa: splina marita de culoare rosie sau neagra, ficat marit, hemoragii, acumulari de lichide in anumite cavitati.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Atentie! In pensiuni si puncte gastronomice locale este obligatorie efectuarea cu 24 de ore a examenului ante-mortem si, ulterior, al celui post-mortem, iar in zona de taiere trebuie luate masuri pentru evitarea contaminarii carnii si organelor, ceea ce implica obligatoriu existenta unei surse de apa potabila rece si calda, un recipient pentru colectarea subproduselor de origine animala nedestinate consumului uman. Nu in ultimul rand, in zona in care are loc transarea carnii, trebuie luate masuri pentru evitarea contaminarii, ceea ce implica obligatoriu existenta unei surse de apa potabila rece si calda si facilitati corespunzatoare, in timp ce carnea transata si organele trebuie manipulate si depozitate in conditii igienice, inclusiv la temperatura controlata, de catre persoane cu stare de sanatate si de igiena personala corespunzatoare, astfel incat sa fie evitat orice risc de contaminare cu agenti fizici, chimici si microbiologici, respectiv pentru a nu compromite siguranta carnii si a organelor.
 

Masuri ANSVSA pentru fermele comerciale

 
"Este interzisa taierea porcilor, in scopul comercializarii carnii, in alte locuri sau spatii, decat cele autorizate sanitar veterinar", spun reprezentantii institutiei.
 
Tot in fermele comerciale se va verifica modul de respectare a cerintelor legislatiei Uniunii Europene aplicabile comertului cu porcine, precum si a masurilor privind restrictionarea miscarilor de porci, ca urmare a aparitiei si evolutiei focarelor de PPA.
 
De asemenea, se vor realiza controale in trafic, cu sprijinul reprezentantilor inspectoratelor de politie judetene, pentru a se verifica daca sunt respectate conditiile legale pentru transportul animalelor, carnii si produselor din carne, dar se va verifica si modul de respectare a cerintelor legale aplicabile comertului cu carne proaspata si produse din carne, ca urmare a aparitiei si evolutiei unor focare de PPA.
 
In cazul miscarii animalelor, vor fi intensificate controalele privind circulatia si respectarea prevederilor privind miscarea porcilor, a carnii si produselor din carne de porc, controalele rutiere in vederea descurajarii comertului ilegal de porcine si produse provenite de la acestea, iar populatia va fi informata cu privire la evitarea achizitionarii de animale si produse provenite de la acestea de la persoanele neautorizate si fara documente sanitar - veterinare.
 
"Este interzisa punerea in consumul uman a carnii de porc care nu a fost supusa examenului pentru detectarea Trichinella spp., iar carnea provenita de la porcinele infestate cu Trichinella spp. se declara improprie consumului uman si se elimina in conformitate cu legislatia sanitara veterinara in vigoare", avertizeaza specialistii ANSVSA.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016